Bucuresti

Bucuresti Blog. Restaurante, muzee, teatru, cinema, cluburi, concerte, targuri, petreceri, expozitii.

Reuters recomanda o excursie de 48 de ore in Bucuresti, pentru amestecul rar de idei occidentale, reprezentari estice si megalomanie specifica regimului totalitar reflectate in arhitectura Capitalei.

Corespondentii agentiei de presa au conceput un traseu care sa reflecte transformarea orasului, de la stadiul unuia “dintre cele mai progresiste centre urbane ale Europei, la inceputul secolului al 20-lea, la un labirint haotic de bulevarde prafuite si cartiere pitoresti care poarta cicatricele politicilor comuniste brutale”.

Ajunsi in Bucuresti, intr-o zi de vineri, pe la ora 4.00, turistilor li se recomanda sa viziteze zona Lipscani, “o particica minuscula din fostul centru vechi al Bucurestiului”, amintind ca aceasta parte a orasului, cu stradute serpuitoare, pietruite, a supravieţuit demolarilor lui Ceausescu din anii ’80, cand a fost rasa o cincime din oras.

Reuters mentioneaza ca zona este foarte frecventata de petrecareti in weekend-uri, dar si ca poarta semnele neglijenţei.

Turistii sunt indemnati sa ramana in Centrul Vechi pentru a cina la Caru cu Bere si sunt atentionat sa nu rateze, pe drum spre restaurant, Manastirea Stavropoleos, ce reflecta stilul brancovenesc din arhitectura romaneasca – “un amestec bogat de motive bizantine si baroce”.

Pentru prima seara in Bucuresti mai sunt recomandate Curtea Veche, fosta resedinta a lui Vlad Tepes, dar si o plimbare pe Calea Victoriei, pana la Cercul Militar National.

In cele doua zile pline de sambata si duminica, turistii mai pot merge intr-o piata traditionala, precum Piata Matache, la o terasa cu mici si bere, intr-o scară de bloc vechi, ce “poate arata ca un decor dintr-un film hollywoodian din anii ’30”, la Muzeul Taranului Roman – “un exemplu esential de arhitectura neoromaneasca” si la Casa Poporului, de unde pot admira orasul, pe terasa Muzeului National de Arta Contemporana.

Pentru mese, mai sunt recomandate Casa Doina, Ici et La, dar si Athenee Palace Hilton, construit la inceputul secolului al 20-lea, un cunoscut loc de intalnire pentru spioni in anii ’30.

De asemenea, mai multe zone din Capitala sunt recomandate pentru plimbari, precum Bulevardul Magheru, pentru blocurile de locuinte si hotelurile moderne, precum si zonele cu case vechi si vile de la Biserica Armeneasca si de-a lungul Bulevardului Aviatorilor.

Reuters ii avertizeaza, insa, pe doritori ca trebuie sa se grabeasca, deoarece arhitectura din aceste zone este pe cale de disparitie, lasand loc dezvoltatorilor imobiliari care construiesc in loc turnuri de locuit sau de birouri.

Sursa: aici si aici

VN:F [1.9.22_1171]
Voteaza si tu!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Post to Twitter

Categorie: Articole


+ three = 5

HOTELURI IN ROMANIA

Loading...

Logo-ul Muzeului National al Taranului Roman

Mergeti spre cultura

Mai multe obiective culturale si muzee din Bucuresti au zile ...

The_mission_1st_of_march_2014

The Mission 1st

Sasha, 2manydjs, Art Department si Ali Nasser sunt invitatii The ...

Femina Star 2013

Femina Star - Comuni

Mai sunt cateva zile pentru inscrierea la Festivalul “Femina Star” ...

Tudor-Gheorghe-Pelerini-din-tara-nimanui

Tudor Gheorghe – P

Tudor Gheorghe revine pe scena Salii Palatului cu spectacolul “Pelerini ...

Rock in Parc 2013

Rock in Parc - Inscr

A mai ramas putin timp pana la incheierea inscrierilor la ...

Site-uri partenere

  • Hoteluri Timisoara
  • Tourneo - rezervari hoteliere NONSTOP
  • Logo brasovhoteluri.ro
Get Adobe Flash player