Bucuresti

Bucuresti Blog. Restaurante, muzee, teatru, cinema, cluburi, concerte, targuri, petreceri, expozitii.

Avatar, Pocahontas in anul 2154.

Am reusit sa vedem mult prea laudatul film al lui James Cameron, Avatar. Trecand peste acuzatiile Vaticanului, care viseaza ca filmul promoveaza natura ca substitut al religiei, si a celor cateva depresii postvizionare induse celor mai tacaniti dintre noi, povestea filmului este identica cu cea a peliculei animate realizate de Walt Disney in 1995, Pocahontas. James Cameron ne-a pacalit pe toti schimband cateva nume si pozitionand povestea in timp 600 de ani mai tarziu.

Rezumat Pocahontas (Avatar):

In anul 1607 (2154), o nava pe care se afla John Smith (Jake Scully), ajunge in America de Nord (Pandora), o noua lume (planeta) recent descoperita. Colonistii cauta aur (unobtainum), condusi de guvernatorul Ratcliffe (colonelul Quaritch). John Smith (Jake Scully) incepe sa exploreze noul teritoriu si se intalneste cu bastinasa Pocahontas (Neytiri). Initial, ea nu are incredere in el, dar un mesaj de la Batrana Salcie (Copacul Sufletelor) o face sa uite faptul ca John Smith (Jake Scully) face parte din tabara celor rai. Cei doi incep sa petreaca din ce in ce mai mult timp impreuna si Pocahontas (Neytri) incepe sa il invete pe John (Jake) din secretele poporului ei. Aflam ca tatal ei este chiar seful de trib al indienilor (navi), Powhatan (Eytucan), si ca Pocahontas (Neytri) a fost promisa celui mai bun razboinic din trib, viteazul Kocourn (Tsu’Tey). Dar surpriza, Pocahontas (Neytri) nu vrea sa se marite cu el.

Timpul trece si, incredibil dar adevarat si in ciuda tuturor sanselor, Pochaontas (Neytri) se indragosteste de John (Jake). Toate bune si frumoase, doar ca in goana dupa si mai mult aur (unobtainum) colonistii planuiesc atacul asupra bastinasilor. Aici Cameron a exagerat un pic si nu a urmat firul povestii Pocahontas, plasand tabara bastinasilor chiar deasupra celui mai mare zacamant de unobtainum. 1 punct pentru originalitate, minus 10 pentru exagerare. Dar sa revenim la poveste. Kocourn (Tsu’Tey) isi pierde rabdarea cu John (Jake) si Pocahontas (Neytri) si incearca sa il ucida pe John (Jake) din gelozie. Evident, Kocourn (Tsu’Tey) va esua lamentabil in incercarea sa si pana la urma va fi ucis ma tarziu de catre colonisti, inca o dovada ca degeaba esti cel mai bun din grupa ta daca nu te ajuta soarta. In timp ce invadatorii pregatesc atacul, John (Jake) este invinuit de indieni (navi) si este condamnat la moarte. Chiar inainte sa fie ucis, colonistii ajung in tabara indienilor (navi). Capetenia indienilor (navi),  Powhatan (Eytucan) este aproape ucis (in avatar chiar moare) in atac, si John (Jake) iese grav ranit din lupta cu guvernatorul Ratcliffe (colonelul Quaritch). Pocahontas (Neytri) isi risca viata pentru a-l salva pe John (Jake). Pana la urma John (Jake) si Pocahontas (Neytri) raman impreuna si intre cele doua popoare cad la pace.

Nu ne asumam intregul merit pentru aceasta descoperire, dar idea s-a nascut (si in capul nostru) la o tigara dupa film.

Inspiratia aici

VN:F [1.9.22_1171]
Voteaza si tu!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Post to Twitter

Categorie: Articole, Cinema

5 Raspunsuri so far.

 1. sash says:

  E OMORAT DE SAGETI YO!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. Se intampla la CINEMA. Programul saptamanii 22/28 ianuarie | Bucuresti says:

  […] Cinema City Cotroceni Vineri-Joi : 16:00, […]

 3. Matt Bateman says:

  Sanchi “nu ne asumama intregul merit”. Ai tradus cu nerusinare. Copipaste fainoase. ;)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 4. ssf says:

  ahahah hotul striga hotii

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 5. Tzukune says:

  James Cameron te-o fi pacalit pe tine, dar nu pe toti. Este adevarat ca povestea din Avatar este povestea din Pocahontas cu nume/denumiri diferite, dar exista o diferenta majora: Pocahontas este film animat, iar Avatar este film SF, live-action (cu actori reali).

  Am vazut si Pocahontas si Avatar si pot spune ca mi-a placut mult mai mult Avatar… poate pentru ca iubesc SF-ul. Asadar, cred ca filmul Avatar este mult mai bun decat Pocahontas.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)


9 × = seventy two

HOTELURI IN ROMANIA

Loading...

Logo-ul Muzeului National al Taranului Roman

Mergeti spre cultura

Mai multe obiective culturale si muzee din Bucuresti au zile ...

The_mission_1st_of_march_2014

The Mission 1st

Sasha, 2manydjs, Art Department si Ali Nasser sunt invitatii The ...

Femina Star 2013

Femina Star - Comuni

Mai sunt cateva zile pentru inscrierea la Festivalul “Femina Star” ...

Tudor-Gheorghe-Pelerini-din-tara-nimanui

Tudor Gheorghe – P

Tudor Gheorghe revine pe scena Salii Palatului cu spectacolul “Pelerini ...

Rock in Parc 2013

Rock in Parc - Inscr

A mai ramas putin timp pana la incheierea inscrierilor la ...

Site-uri partenere

 • Hoteluri Timisoara
 • Tourneo - rezervari hoteliere NONSTOP
 • Logo brasovhoteluri.ro
Get Adobe Flash player