Bucuresti

Bucuresti Blog. Restaurante, muzee, teatru, cinema, cluburi, concerte, targuri, petreceri, expozitii.

Bucurestiul are aerul monitorizat

Bucurestiul are in sfarsit un autolaborator pentru monitorizarea calitatii aerului.

Bucurestiul are de miercuri un autolaborator pentru monitorizarea calitatii aerului. Instalat deocamdata sub Podul Basarab, la intersectia bulevardului Nicolae Titulescu cu Calea Grivitei, autolaboratorul va fi folosit in diverse puncte ale Capitalei, la solicitarea cetatenilor sau a unor institutii, urmand sa analizeze si sa monitorizeze factorii atmosferici poluanti, in special praful. Autolaboratorul a costat 1.055.000 de lei fara TVA, fiind achizitionat prin licitatie publica.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost prezent miercuri la lansarea autolaboratorului pentru monitorizarea calitatii aerului, declarand ca: “Suntem pe tehnologie inalta de detectare a pulberilor, a poluarii aerului. Este o deschidere sa putem crea harta aerului, sa vedem cat de poluat este, cu rezultate care vor fi comunicate si cu masurile care trebuie luate in functie de incarcatura aerului, in asa fel incat sa nu mai avem probleme de acest gen“. Potrivit edilului sef, daca nu se va actiona cu rapiditate pentru cresterea calitatii aerului in capitala, Romania risca sa atraga asupra sa declansarea procedurii de infringement.

Primarul Capitalei a mai precizat ca masurile care se vor lua, daca se va constata depasirea limitelor admise ale gradului de poluare din capitala, tin de sursele de poluare, urmand ca acestea sa fie identificate si inchise: “De aceea si insistam pentru cresterea traficului de biciclisti, pentru testarea unor masini electrice pentru a vedea daca folosirea acestora vor duce la o scadere a gradului de poluare in capitala“, spune Oprescu.

Pe de alta parte, Sorin Oprescu a mentionat ca panourile antizgomot instalate pe Podul Basarab in zona Grivitei – Titulescu au aratat ca nivelul de zgomot este in limite normale: “Au fost facute cateva masuratori, iar zgomotul in zona este sub limita admisa“.

Potrivit conducerii Directiei de Mediu din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, autolaboratorul pentru analiza calitatii aerului este dotat cu aparatura de ultima generatie, el fiind garantat pe o perioada de 45 de luni, perioada in care se asigura instruirea inspectorilor ce vor lucra la autolaborator si sustinerea PMB cu personal calificat pentru folosirea eficienta a aparatului. Prin aceasta achizitie, municipalitatea isi propune sa evalueze eficacitatea masurilor de reducere a poluarii si revizuirea acestora in sensul eficientizarii programului de combatere a acestui fenomen, precum si informarea publicului si a tuturor factorilor responsabili cu privire la calitatea aerului inconjurator.

Sursa: aici

Post to Twitter

Categorie: Articole


three + = 5

HOTELURI IN ROMANIA

Loading...

Logo-ul Muzeului National al Taranului Roman

Mergeti spre cultura

Mai multe obiective culturale si muzee din Bucuresti au zile ...

The_mission_1st_of_march_2014

The Mission 1st

Sasha, 2manydjs, Art Department si Ali Nasser sunt invitatii The ...

Femina Star 2013

Femina Star - Comuni

Mai sunt cateva zile pentru inscrierea la Festivalul “Femina Star” ...

Tudor-Gheorghe-Pelerini-din-tara-nimanui

Tudor Gheorghe – P

Tudor Gheorghe revine pe scena Salii Palatului cu spectacolul “Pelerini ...

Rock in Parc 2013

Rock in Parc - Inscr

A mai ramas putin timp pana la incheierea inscrierilor la ...

Site-uri partenere

  • Hoteluri Timisoara
  • Tourneo - rezervari hoteliere NONSTOP
  • Logo brasovhoteluri.ro
Get Adobe Flash player