Bucuresti

Bucuresti Blog. Restaurante, muzee, teatru, cinema, cluburi, concerte, targuri, petreceri, expozitii.

Caru’ cu Bere

Una dintre cele mai vechi berarii ale Bucurestiului, Caru’ cu Bere, a fost deschis in anul 1879, pe locul unui vechi han (Zlatari).

logo Caru cu Bere

Dupa aproximativ 20 de ani, aceasta legenda vie a restaurantelor romanesti, s-a mutat in Strada Stavropoleos unde o putem gasi si in ziua de azi.

Foto exterior Caru cu bere

Locul este incarcat de traditie si poveste, arhiectura amintind de eleganta Bucurestiul de la inceputul secolului trecut. Silueta lui Mos Ghita, pivnicerul, vegheaza si acum de pe balustrada din dreapta, reprezentand simbolul acestui loc.

Unul dintre oaspetii cei mai de seama oaspeti ai berariei a fost George Cosbuc. Acesta se intalnea aici cu bunii sai amici si colegi de breasla Octavian Goga, I.L. Caragiale, Iancu Breazeanu si altii.

Foto Interior Caru cu Bere

Berea de la Caru’ cu Bere este fabricata dupa o reteta secreta, nici preparatele culinare nefiind mai prejos ca  notorietate. Printre specialitatile casei, de-a lungul anilor, s-au numarat: crenvustii cu hrean, frankfurterii, salata de boeuf, ridichea neagra, mititeii, varza cu ciolan, etc.

Foto Caru cuBere

De altfel, reteta mititeilor de la Caru’ cu Bere au o poveste aparte. Intr-o scrisoare datata la 16 iunie 1920, bucatarul “Carului” dezvaluie unui ofiter de armata si domnitei acestuia “taina celui mai de pret preparat culinar care ne cinsteşte numele in capitala”, taina primita mostenire de la predecesorul sau “Maestrul Gastronom D-l Tica Preoteanu”. Acesta spune ca mititeii se servesc ca gustare la o bere, aperitiv sau fel de mancare de sine statator si detaliaza gramajele si procesul de preparare. Afla si tu secretul!

Felinarul, dansuri populare Caru cu Bere

Adresa: Strada Stavropoleos, Nr. 5

Telefon: (+ 4) 021 313.75.60; 726.282.373

Email: rezervari@carucubere.ro

Web: aici | facebook

VN:F [1.9.22_1171]
Voteaza si tu!
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)

Post to Twitter

Categorie: Restaurante

4 Raspunsuri so far.

  1. […] sunt indemnati sa ramana in Centrul Vechi pentru a cina la Caru cu Bere si sunt atentionat sa nu rateze, pe drum spre restaurant, Manastirea Stavropoleos, ce reflecta […]

  2. […] pacate, nu cunoastem exact anul in care s-a infiintat cunoscuta berarie bucuresteana “Caru’ cu bere“. Stim doar ca prin anul 1875 ia fiinta pe coltul dintre Calea Mogosoaiei si ulita numita de […]

  3. […] A fost pe la Casa Poporului (care apropos… “Wow… it is really huge! I never seen something like this in my entire life“) si Muzeul Satului care i-a placut extraordinar de mult, am fost prin centrul vechi, Caru’ cu bere. […]1 + eight =

HOTELURI IN ROMANIA

Loading...

Logo-ul Muzeului National al Taranului Roman

Mergeti spre cultura

Mai multe obiective culturale si muzee din Bucuresti au zile ...

The_mission_1st_of_march_2014

The Mission 1st

Sasha, 2manydjs, Art Department si Ali Nasser sunt invitatii The ...

Femina Star 2013

Femina Star - Comuni

Mai sunt cateva zile pentru inscrierea la Festivalul “Femina Star” ...

Tudor-Gheorghe-Pelerini-din-tara-nimanui

Tudor Gheorghe – P

Tudor Gheorghe revine pe scena Salii Palatului cu spectacolul “Pelerini ...

Rock in Parc 2013

Rock in Parc - Inscr

A mai ramas putin timp pana la incheierea inscrierilor la ...

Site-uri partenere

  • Hoteluri Timisoara
  • Tourneo - rezervari hoteliere NONSTOP
  • Logo brasovhoteluri.ro
Get Adobe Flash player