Bucuresti

Bucuresti Blog. Restaurante, muzee, teatru, cinema, cluburi, concerte, targuri, petreceri, expozitii.

Televiziunea araba in limba engleza Al Jazeera a realizat un scrurt reportaj despre oportunitatea turismului romanesc de a se “imbogati” cu un inca circuit turistic, acela care il are ca tema pe ultimul mare dictator comunist al Europei de Est, Nicolae Ceausescu.

In reportajul realizat de Al Jazeera, Romania este prezentata ca o tara inca saraca, dar cu oportunitati mari cand vine vorba de turism. Autoritatile romane, prezentare ca fiind disperate sa aduca mai multi turisti, vor sa lanseze in curand un circuit care va permite vizitatorilor straini sa vada biroul de lucru al fostului dictator roman Nicolae Ceausescu, balconul de unde acesta a tinut ultimul sau discurs, in decembrie 1989, dar si baracile militare din Targoviste, unde fostul conducator al Romaniei a fost judecat impreuna cu sotia sa Elena Ceausescu.

Jurnalistul Simon McGregor, realizatorul reporatajului, spune ca aceasta initiativa a autoritatilor romane a starnit controverse in randul populatiei. Bucurestencele intervievate in reportaj par a fi incantate de idee, in timp ce nepotul fostului dictator pare sceptic ca se va realiza acest circuit.

 Reportajul difuzat de televiziunea Al Jazeera a fost realizat in contextul in care ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat, in luna august, ca se lucreaza la un “circuit rosu” legat de urmele dictaturii comuniste, mentionand ca, din punct de vedere turistic, este “extraordinar” sa fie exploatate locurile legate de cuplul Ceausescu.

Din punct de vedere turistic, este un lucru extraordinar sa exploatezi locurile pe unde a trait ultimul mare dictator din Europa de Est. Avem locul unde a fost impuscat (…) Au pastrat zidul si noi vrem sa punem in valoare si locul unde a sfarsit cuplul Ceausescu, locuintele unde au stat, este de mare interes“, a spus la momentul respectiv Elena Udrea.

Turistii din strainatate ar gasi interesante locurile legate de Ceausescu.

Sursa: aici

Post to Twitter

Categorie: Articole


× 2 = sixteen

HOTELURI IN ROMANIA

Loading...

Logo-ul Muzeului National al Taranului Roman

Mergeti spre cultura

Mai multe obiective culturale si muzee din Bucuresti au zile ...

The_mission_1st_of_march_2014

The Mission 1st

Sasha, 2manydjs, Art Department si Ali Nasser sunt invitatii The ...

Femina Star 2013

Femina Star - Comuni

Mai sunt cateva zile pentru inscrierea la Festivalul “Femina Star” ...

Tudor-Gheorghe-Pelerini-din-tara-nimanui

Tudor Gheorghe – P

Tudor Gheorghe revine pe scena Salii Palatului cu spectacolul “Pelerini ...

Rock in Parc 2013

Rock in Parc - Inscr

A mai ramas putin timp pana la incheierea inscrierilor la ...

Site-uri partenere

  • Hoteluri Timisoara
  • Tourneo - rezervari hoteliere NONSTOP
  • Logo brasovhoteluri.ro
Get Adobe Flash player