Bucuresti

Bucuresti Blog. Restaurante, muzee, teatru, cinema, cluburi, concerte, targuri, petreceri, expozitii.

Cirque du Soleil uimeste Bucurestiul

Artisti care se arunca la zece metri in aer, clovnul Eddie care joaca baseball imaginar cu publicul si contorsionism – toate acestea au fost incluse intr-un spectacol de peste doua ore, executat milimetric, care a fost adus la Bucuresti de cei 51 de acrobati ai celebrei trupe Cirque du Soleil.

Foto Cirque du SoleilSala de la complexul Romexpo din Bucuresti, cu o capacitate de 4.000 de locuri, a fost arhiplina miercuri, la primul dintre cele noua spectacole prezentate de trupa canadiana Cirque du Soleil la Bucuresti. Show-ul a inceput la secunda, cu personajele multicolore plimbandu-se printre spectatori, in timp ce intarziatii isi faceau loc in sala. Copii, adulti, morocanosi sau exuberanti s-au bucurat de o feerie cu acrobatii si numere de clovni in care a fost implicat si publicul – toate realizate la limita perfectiunii gimnasticii si artei.

“Prajinile chinezesti”, unul dintre primele numere ale spectacolului, a insirat acrobatii coordonati perfect pe tijele de cativa metri, precum strugurii pe ciorchine, clovnul Eddie i-a facut vedete pe spectatorii alesi pe spranceana din sala, iar numarul de leagan rusesc, in care personajele se lansau dintr-un scranciob i-a tinut pe toti cu sufletul la gura.

Toate numerele au fost coordonate de personajele-cheie ale show-ului – visatorul, baronul si maestrul, imbracati in culori calde – si au avut drept coloana sonora muzica trupei de rockeri-clovni care nu s-au putut abtine de la rasete si comentarii. Discutiile dintre personajele hiperactive au avut loc, pe scena, intr-o limba imaginara, care include si un sunet “click” ce poate fi auzit doar in dialectele africane.

“Saltimbanco” este cel mai longeviv spectacol al Cirque du Soleil si a fost prezentat, incepand din 1992, de nenumarate ori cu casa inchisa publicului din lumea intreaga – Europa, America de Nord, America de Sud, Australia, Japonia, Noua Zeelanda – in total peste 11,5 milioane de fani entuziasti. In 2007, spectacolul a fost readaptat.

Cu o poveste “old school” si cu numere care, la baza, fac parte din meniul standard al unui spectacol de circ, “Saltimbanco” este, insa, mai mult decat atat – ia numerele clasice din arena circului si le transforma in adevarate demonstratii teatrale de mare virtuozitate.

Atat reprezentatiile solo, cat si coregrafiile de grup din “Saltimbanco” constituie momente de acrobatie unice, uluitoare si in acelasi timp probe incredibile de forta – incepand de la demonstratiile de echilibru, salturi si piruete la limita imposibilului din “Prajinile Chinezesti” si “Leaganul Rusesc“, continuand cu momentele de trapez si bungee ce sfideaza gravitatia si cu reprezentatiile de jonglerie care fac deliciul publicului.

In “Saltimbanco”, o demonstratie de flamenco nu este doar o demonstratie de flamenco, un numar de clovn nu il are vedeta doar pe clovn si numarul de trapez este, mai degraba, dans in aer. Bataile de toba care subliniaza, in arena circului, tensiunea la cele mai periculoase numere sunt inlocuite, in “Saltimbaco”, cu o uimire totala in fata unui tablou artistic perfect.

Si, pentru ca niste adevarati artisti nu se iau niciodata prea mult in serios, cei de la Cirque du Soleil au inclus in “Saltimbanco” si un numar de autoparodie.

In final, “Saltimbanco” vorbeste despre arta, despre perfectiune, undeva, in substrat, despre disciplina celei mai mici miscari si despre multiculturalismul metropolei. intr-o anumita masura, “Saltimbanco” este un omagiu adus inceputurilor celei mai celebre trupe de teatru din lume.

Pornind de la un grup de 20 de artisti de strada, la inceputurile sale din 1984, Cirque du Soleil este in prezent o importanta organizatie cu sediul in Québec, ce ofera divertisment de inalta tinuta artistica. Compania are 5.000 de angajati, incluzand mai mult de 1.300 de artisti din aproape 50 de tari diferite. Peste 100 de milioane de spectatori din aproape 300 de orase de pe sase continente s-au lasat uimiti si incantati pana in prezent de Cirque du Soleil.

Cirque du Soleil va mai sustine la Bucuresti, la complexul Romexpo, de joi pana duminica, alte opt reprezentatii cu spectacolul “Saltimbanco”.

Daca sunteti din provincie si aveti bilete la eveniment dar nu aveti cazare va oferim noi hotel in zona Romexpo.

Sursa: aici.

VN:F [1.9.22_1171]
Voteaza si tu!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Post to Twitter

Categorie: Articole


× one = 4

HOTELURI IN ROMANIA

Loading...

Logo-ul Muzeului National al Taranului Roman

Mergeti spre cultura

Mai multe obiective culturale si muzee din Bucuresti au zile ...

The_mission_1st_of_march_2014

The Mission 1st

Sasha, 2manydjs, Art Department si Ali Nasser sunt invitatii The ...

Femina Star 2013

Femina Star - Comuni

Mai sunt cateva zile pentru inscrierea la Festivalul “Femina Star” ...

Tudor-Gheorghe-Pelerini-din-tara-nimanui

Tudor Gheorghe – P

Tudor Gheorghe revine pe scena Salii Palatului cu spectacolul “Pelerini ...

Rock in Parc 2013

Rock in Parc - Inscr

A mai ramas putin timp pana la incheierea inscrierilor la ...

Site-uri partenere

  • Hoteluri Timisoara
  • Tourneo - rezervari hoteliere NONSTOP
  • Logo brasovhoteluri.ro
Get Adobe Flash player