Bucuresti

Bucuresti Blog. Restaurante, muzee, teatru, cinema, cluburi, concerte, targuri, petreceri, expozitii.

Trei voci de aur, trei artiste lirice care au cantat in cele mai importante sali de opera sau de concert din lume!

Mezzo-soprana Ruxandra Donose si sopranele Adina Nitescu si Teodora Gheorghiu – revin in Romania pentru a oferi publicului un concert extraordinar de Craciun: CELE TREI DIVE.

Vineri, 21 Decembrie 2012, de la ora 19.00, alaturi de Orchestra Nationala Radio, sub bagheta unuia dintre cei mai apreciati dirijori romani, Tiberiu Soare, arii, duete si uverturi din celebre opere semnate de Mozart, Bellini,  Donizetti, Puccini sau Wagner vor rasuna in Sala Radio din capitala, daruind publicului o atmosfera festiva, premergatoare zilelor de sarbatoare.

Cu un nume deja consacrat pe marile scene ale lumii, Ruxandra Donose are o cariera impresionanta, parcursul sau artistic cuprinzand concerte si spectacole de opera pe scenele unor importante edificii ale vietii muzicale dintre care amintim: Opera din Los Angels, Deutsche Oper Berlin, Opera din Cincinnati, Wiener Konzerthaus, Carnegie Hall, Bayerische Rundfunk din München, Konzerthaus Berlin, Royal Opera House Covent Garden, Metropolitan Opera, Staatsoper din Viena, Opera Nationala Finlandeza, Teatrul La Fenice din Venezia, Opera din San Francisco, Opera din Dallas, Filarmonica din Berlin.


A fost solista a operelor din Basel (1991-1992) si Viena (1992-1998), iar dintre dirijorii cu care a avut prilejul sa colaboreze amintim pe: Claudio Abbado, Pierre Boulez, Sir Colin Davis, Christoph von Dohnanyi, Vladimir Fedoseyev, Marek Janowski, Mariss Jansons, Fabio Luisi, Zubin Mehta, Kent Nagano, Seiji Ozawa, Donald Runnicles, Placido Domingo, Bertrand de Billy, Lorin Maazel, Vladimir Jurowski, Alberto Zedda.

Soprana Teodora Gheorghiu a participat la numeroase cursuri de master si a fost distinsa cu premii in competitii dintre care amintim: Concursul Regina Elisabeta de la Bruxelles, Concursul Julian Gayarre – Pamplona si Concursul George Enescu – Bucuresti. In anul 2003, a debutat in rolul Reginei Noptii (Flautul fermecat – W. A. Mozart) la Opera Nationala Bucuresti, fiind invitata apoi sa evolueze pe importante scene din Europa precum: Théatre de la Monnaie din Bruxelles, Teatrul din Lucerna, Opera Nationala Lorena din Nancy, Grand-Théatre din Geneva, Opera din Lausanne si Théatre des Champs-Elysées din Paris, unde a interpretat rolurile Rosina (Barbierul din Sevilla G. Rossini), Musetta (Boema G. Puccini) precum si rolul titular al operei Zaide de W. A. Mozart.

In anul 2004, a debutat pe scena Operei de Stat din Viena, iar intre 2007-2010 a fost membra a acestei institutii abordand rolurile: Adela (Liliacul  J. Strauss fiul), Regina Noptii (Flautul fermecat  W. A. Mozart), Nanetta (Falstaff – G. Verdi), Fiakermilli (Arabella – R. Strauss), Adina (Elixirul dragostei  G. Donizetti), Elvira (Italianca in Alger G. Rossini), Sophie (Werther – J. Massenet) si Eudoxie (La Juive  Fr. Halévy).

Adina Nitescu a fost apreciata de public, dar si de critica internationala pentru interpretarea sa emotionanta a unor celebre roluri lirice de opera italiana: rolurile principale din Manon Lescaut, Madama Butterfly, Tosca (G. Puccini), Margherita din Mefitsofele (A. Boito) si Maddalena din Andrea Chenier (A. Giordano).

Afla cele mai mici preturi de cazare din Bucuresti in seara evenimentului aici!

In stagiunea 2008-2009, soprano a interpretat rolul Cio-Cio-San in Madama Butterfly pe scena Operei de Stat din Dresda si pe cea a Operei din Colorado. In stagiunea precedenta, a dat viata aceluiasi rol la Staatsoper din Berlin si la teatrul lyric din Karlsruhe si a interpretat rolul titular din Manon Lescaut la Palermo si Catania. In anii anteriori, a fost invitata sa cante pe scena celebrului teatru liric Deutsche Oper – Berlin in Manon Lescaut si a revenit la Cio-Cio-San din Madama Butterfly la Nederlandse Opera (Amsterdam). A incantat de asemenea publicul din sali celebre ca: Opera din Dallas, Teatro San Carlo (Napoli), Teatrul Bolsoi (Moscova), Staatsoper din Viena, Opera Nationala din Paris, Scala din Milano s.a.

VN:F [1.9.22_1171]
Voteaza si tu!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Post to Twitter

Categorie: Muzica


− 4 = five

HOTELURI IN ROMANIA

Loading...

Logo-ul Muzeului National al Taranului Roman

Mergeti spre cultura

Mai multe obiective culturale si muzee din Bucuresti au zile ...

The_mission_1st_of_march_2014

The Mission 1st

Sasha, 2manydjs, Art Department si Ali Nasser sunt invitatii The ...

Femina Star 2013

Femina Star - Comuni

Mai sunt cateva zile pentru inscrierea la Festivalul “Femina Star” ...

Tudor-Gheorghe-Pelerini-din-tara-nimanui

Tudor Gheorghe – P

Tudor Gheorghe revine pe scena Salii Palatului cu spectacolul “Pelerini ...

Rock in Parc 2013

Rock in Parc - Inscr

A mai ramas putin timp pana la incheierea inscrierilor la ...

Site-uri partenere

  • Hoteluri Timisoara
  • Tourneo - rezervari hoteliere NONSTOP
  • Logo brasovhoteluri.ro
Get Adobe Flash player