Bucuresti

Bucuresti Blog. Restaurante, muzee, teatru, cinema, cluburi, concerte, targuri, petreceri, expozitii.

De Revelion, 95% gradul de ocupare al statiunilor montane

Gradul de ocupare in principalele statiuni montane romanesti, in perioada sarbatorilor de iarna (24 decembrie 2011- 2 ianuarie 2012), a fost de aproape 83%, varful fiind atins de Revelion, cand gradul de ocupare a fost de aproximativ 95%, informeaza Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

De asemenea, traficul auto inregistrat pe Valea Prahovei a fost de aproape 90.000 de masini, potrivit datelor Inspectoratului General al Politiei Romane.

Cel mai mare grad de ocupare in perioada sarbatorilor, in jur de 92%, a fost inregistrat in Bucovina, unde sunt clasificate 243 de structuri de cazare certificate cu 6.781 de locuri, potrivit datelor asociatiilor profesionale din turism transmise MDRT. Un grad de ocupare de aproximativ 90% a fost inregistrat in statiunile de pe Valea Prahovei (judetele Brasov si Prahova), unde exista 1.149 de structuri de cazare clasificate cu 32.445 de locuri de cazare.

In judetul Hunedoara gradul de ocupare a fost de aproape 80% pentru 157 de structuri de cazare clasificate, cu 4.668 de locuri. In judetul Maramures a fost inregistrat un grad de ocupare de peste 70%.

Statiunile au fost cele mai aglomerate in perioada Revelionului. Astfel, cele mai mari grade de ocupare au fost inregistrate in Bucovina- 98%, pe Valea Prahovei (judetele Brasov si Prahova)- 97%, in judetul Hunedoara- 95% si in judetul Maramures- 85%.

Traficul auto inregistrat pe Valea Prahovei (tronsonul Bucuresti- Busteni), in perioada 24 decembrie 2011- 2 ianuarie 2012, a fost de aproape 90.000 de masini.

Am avut o perioada a sarbatorilor foarte buna pentru turism in ciuda vremii si a zapezii care s-a lasat asteptata. Un grad de ocupare de 95% de Revelion si o medie pentru toata perioada sarbatorilor de 83% sunt cifre foarte bune daca tinem cont ca vorbim doar despre structurile clasificate si ca in pensiunile agroturistice sunt cazati cei mai multi turisti la negru, pe care operatorii nu-i declara oficial. Daca cifrele declarate sunt atat de mari, va dati seama ce aglomerate au fost, in realitate, statiunile in aceste zile!“, a declarat ministrul Elena Udrea.

Sursa: aici

VN:F [1.9.22_1171]
Voteaza si tu!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Post to Twitter

Categorie: Articole


− two = 5

HOTELURI IN ROMANIA

Loading...

Logo-ul Muzeului National al Taranului Roman

Mergeti spre cultura

Mai multe obiective culturale si muzee din Bucuresti au zile ...

The_mission_1st_of_march_2014

The Mission 1st

Sasha, 2manydjs, Art Department si Ali Nasser sunt invitatii The ...

Femina Star 2013

Femina Star - Comuni

Mai sunt cateva zile pentru inscrierea la Festivalul “Femina Star” ...

Tudor-Gheorghe-Pelerini-din-tara-nimanui

Tudor Gheorghe – P

Tudor Gheorghe revine pe scena Salii Palatului cu spectacolul “Pelerini ...

Rock in Parc 2013

Rock in Parc - Inscr

A mai ramas putin timp pana la incheierea inscrierilor la ...

Site-uri partenere

  • Hoteluri Timisoara
  • Tourneo - rezervari hoteliere NONSTOP
  • Logo brasovhoteluri.ro
Get Adobe Flash player