Bucuresti

Bucuresti Blog. Restaurante, muzee, teatru, cinema, cluburi, concerte, targuri, petreceri, expozitii.

Documentar despre “adevarata Romania”

Ieri am descoperit, pe youtube, un documentar mai vechi despre Romania realizat de VisoOne numit “THE REAL ROMANIA”.

Documentarul face parte dintr-un serial in care publicului tinta i se prezinta tari unde exista oportunitati in ceea ce priveste investitiile in imobiliare si argumenteaza solid recomadarile prin prezentarea vietii, cu bune si rele, din locul respectiv. Bucurestiul era (si cred este si acum) pe lista.

Realizatorul Richard Orford incepe prezentarea Romaniei spunand ca pana acum credea despre tara noastra ca e plina de tigani si ca este una inapoiata. Dar se pare ca s-a inselat.

Filmul a fost realizat in 2009, deci inainte de venirea crizei si de caderea pietei imobiliare, drept urmare Romania este afisata ca fiind una dintre tarile cu cea mai rapida crestere in ultimii ani (mai ales dupa intrarea in 2007 in UE) si una dintre tarile unde este cel mai potrivit sa iti investesti banii in proprietati. Desi situtia economica s-a schimbat si piata imobiliara s-a schimbat mult, cred ca ideea de baza ramane in picioare si in 2012.

Desi multi dintre noi nu realizam, Romania are un climat perfect pentru vacanta, de la soarele de care ne puteam bucura vara si la mare si la munte, pana la partiile de ski ale Transilvaniei, care sunt deschise din decembrie pana aproape in mai, ne invata Richard.

Bineinteles ca nu scapa atentiei, Ceausescu si a sa Casa Poporului, Ateneul Roman, contrastele dintre viata urbana si cea rurala, diferenta dintre perceptia strainilor despre Romania si adevarul “din teren”, Calea Victoriei cu ale sale magazine (aceasta Chelsea a Balcanilor), eclecticul arhitecturii bucurestene, Arcul de Triumf, puburile din Centrul Vechi, Delta Dunarii, litoralul Marii Neagre, scazuta rata a criminalitatii, Steaua Bucuresti, Gheorghe Hagi si multe altele.

Richard ne mai spune ceva ce poate multi dintre noi nu stiam: ca Romania este una dintre tarile cu cea mai mare productie de vin din Europa.

VIZIONARE PLACUTA!

VN:F [1.9.22_1171]
Voteaza si tu!
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Post to Twitter

Categorie: Centrul vechi, Turism


− 6 = two

HOTELURI IN ROMANIA

Loading...

Logo-ul Muzeului National al Taranului Roman

Mergeti spre cultura

Mai multe obiective culturale si muzee din Bucuresti au zile ...

The_mission_1st_of_march_2014

The Mission 1st

Sasha, 2manydjs, Art Department si Ali Nasser sunt invitatii The ...

Femina Star 2013

Femina Star - Comuni

Mai sunt cateva zile pentru inscrierea la Festivalul “Femina Star” ...

Tudor-Gheorghe-Pelerini-din-tara-nimanui

Tudor Gheorghe – P

Tudor Gheorghe revine pe scena Salii Palatului cu spectacolul “Pelerini ...

Rock in Parc 2013

Rock in Parc - Inscr

A mai ramas putin timp pana la incheierea inscrierilor la ...

Site-uri partenere

  • Hoteluri Timisoara
  • Tourneo - rezervari hoteliere NONSTOP
  • Logo brasovhoteluri.ro
Get Adobe Flash player