Bucuresti

Bucuresti Blog. Restaurante, muzee, teatru, cinema, cluburi, concerte, targuri, petreceri, expozitii.

Esti pregatit pentru finala Europa League?

Finala Europa League organizata la Bucuresti pe 9 mai isi pune la punct, in aceasta saptamana, ultimele detalii pentru meciul de pe National Arena.

Mai e o luna pina la finala Europa League de pe National Arena (9 mai, ora 21:45). Iar organizarea evenimentului, inceputa in urma cu 4 ani, a intrat pe ultima suta de metri. Seful Comitetului de la Bucuresti, Dumitru Mihalache, explica faptul ca “impreuna cu reprezentantii UEFA, definitivam in aceasta saptamina marea majoritate a amanuntelor legate de eveniment“. Care ar fi insa in acest moment lucrurile utile pe care oamenii trebuie sa le stie despre marele meci care, pentru citeva zile, va aduce Capitala in atentia intregului continent?

Miine vine trofeul: festivitate National Arena, ora 17:00trofeul Europa League

Trofeul Europa League ajunge miine la Bucuresti. Festivitatea va avea loc la National Arena (ora 17:00), eveniment destinat exclusiv presei si transmis in direct de sport.ro. O delegatie a clubului FC Porto, condusa de presedintele Pinto da Costa (74 ani), ii va preda lui Michel Platini cupa cistigata de “dragoni” anul trecut la Dublin. Iar seful UEFA o va inmina mai departe primarului Capitalei, Sorin Oprescu. Trofeul cintareste 15 kg si e de argint pe un soclu de marmura galbena. A fost conceput si creat de atelierile Bertoni din Milano pentru finala din 1972.

Unde va fi prezentata Cupa in Capitala

Acesta va fi traseul trofeului in Bucuresti, publicului oferindu-i-se ocazia sa se fotografieze alaturi de Cupa.
– Piata George Enescu (11-12 aprilie)
– Baneasa Shopping Center (13-16 aprilie)
– Pasajul Universitatii (17-19 aprilie)
– Centrul Vechi (Lipscani) (20-22 aprilie)
– Caminele Politehnicii (23-26 aprilie)
Arena Nationala (27-29 aprilie)
– Primaria Capitalei (30 aprilie -1 mai)
– sediul SEAT (2-3 mai)
– Parc Unirii (4-6 mai)
– COSR (7 mai)

Turneu de fotbal pentru elevi: Platini da premiile pe 8 mai

Pe 8 mai, cu o zi inaintea finalei, se vor desfasura, in Parcul Tineretului, finalele unei competitii de minifotbal pentru copii de 11-12 ani, la care iau parte 100 de scoli din Capitala. Premierile (cupe, echipament sportiv) vor fi facute de presedintele UEFA, Michel Platini, si de Miodrag Belodedici, ambasadorul finalei.

Transport public: gratuit pentru posesorii de bilete la meci

Toti posesorii de bilete la finala vor avea acces gratuit pe mijloacele de transport in comun. Metrorex si RATB vor avea program prelungit (orarul exact inca neprecizat). La metrou se studiaza acum doua variante: cei cu tichete la meci sa foloseasca anumite culoare indicate in statii sau eliberarea unor cartele speciale.

Parcari: nu exista locatii speciale pentru public.

Oamenii sint sfatuiti sa nu foloseasca masinile personale, pentru evitarea aglomerarii zonei. Accesul catre stadion cu automobilele va fi oprit pe un perimetru mai larg decit la meciurile disputate pina acum pe National Arena. Organizatorii urmeaza sa anunte exact in zilele urmatoare care sint punctele din jurul stadionului de unde circulatia va fi stopata. Noua parcare supraterana dinspre Basarabiei va fi deschisa doar partial, circa 500 locuri, distribuite insa exclusiv sponsorului finalei, SEAT. “Nu vor exista parcari speciale rezervate publicului“, spun organizatorii.

Bilete: Mai pot aparea tichete pentru romani daca refuza finalistele

Pentru cei care nu si-au procurat bilete la finala Europa League 2012 si vor sa merga totusi la marele meci mai exista o sansa. Mica! Dupa stabilirea finalistelor, reprezentantii celor doua echipe calificate vor veni la Bucuresti pentru o sedinta organizatorica. “Daca nu vor lua toata cota de bilete care le revin, tichetele ramase vor fi vindute publicului local“, a precizat Paul Zaharia, membru in Comitetul de Organizare. Biletele au costat intre 100 si 500 RON.

Important: daca, inaintea sau in timpul finalei, iesiti de pe stadion dupa validarea biletului la acces, nu mai puteti reveni in tribune!

6 milioane de lei vechi a ajuns sa coste pe piata neagra un tichet de categoria a III-a, care a costat la case doar 1,5 milioane: biletele sint nominale, nu pot fi utilizate de alte persoane decit cele care au numele imprimat pe ele.

Cum s-au impartit tichetele la finala

Destinatie Numar
Fanii finalistelor 16.000 (8.000 pentru fiecare)
Cetateni romani 20.000
Suporteri neutri 15.900
Total 51.900

Acces: intra pe la tribuna in care ai loc!

Organizatorii ii sfatuiesc pe suporteri sa intre in complex pe la portile ce sint trecute pe spatele tichetului, corespondente tribunei unde fiecare are locul rezervat. in situatia in care accesul se face totusi prin alta parte a arenei, posesorul biletului respectiv va trebui sa mai treaca prin niste cordoane si filtre suplimentare inainte de a ajunge la poarta indicata pe versoul tichetului.

Important: poarta dinspre Maior Coravu va fi destinata exclusiv pentru VIP si oficiali. Publicul nu are acces prin aceasta zona!

Locuri speciale pentru fumatori

Fumatul va fi interzis pe stadion. Vor exista insa pe inelul exterior citeva locatii amenajate special la finala pentru fumatori.

Catering: 100 de bufete, plata cu jetoane

Pe linga cele 50 de bufete existente in structura stadionului, pe inelul exterior, vor mai fi amenajate alte 50 de bufete special pentru finala. Plata pentru produse (apa, bauturi racoritoare, sandwich-uri, chips-uri, hot-dog) se va face cu jetoane, nu cash. Jetoanele se vor distribui la ghisee deschise in zona bufetelor. “Nu vor fi preturi impuse de partenerii UEFA, fiecare comerciant va putea folosi pretul pe care-l considera de cuviinta, dar nu vor diferi probabil fata de partidele anterioare“, explica organizatorii. De obicei, costurile sint intre 4 si 10 lei pentru o bautura sau un hot-dog.

Formulare cu bannerele fanilor straini, peste 200 de insemne interzise

Cluburile, care monitorizeaza si cunosc indeaproape suporterii care vor fi prezenti la finala, vor trimite din timp continutul mesajelor pe care fanii lor vor dori sa le introduca pe gazon. Pe 18-19 aprilie, cind e o intilnire cu semifinalistele, oficialii de la Athletic Bilbao, Valencia, Atletico Madrid si Sporting vor completa deja niste formulare cu mesajele pe care suporterii lor ar dori sa le afiseze la meciul din 9 mai. Fortele de ordine au primit o lista cu peste 200 de insemne interzise. Ca regula, suporterii romani, neavind o reprezentanta in finala, nu vor avea voie sa introduca mesaje pe stadion.

Lucruri importante care inca nu se cunosc

- ora la care se vor deschide portile National Arena
– daca spectatorii vor putea intra pe stadion cu camere foto, video sau umbrele
– in principiu, suporterii romani nu pot introduce bannere (in finala nu exista echipa romaneasca), eventualele cereri din partea unor grupuri vor fi analizate de organizatori
– daca vor exista unu sau doua Fan Zone (Piata George Enescu si Piata Constitutiei), in functie de afluenta, dupa stabilirea finalistelor
– cine joaca finala si daca rezista gazonul

A venit instalatia de iluminat artificial, gazonul e montat

National ArenaGazonul de 1 milion de euro, schimbat special pentru finala de pe 9 mai, este montat de citeva zile, iar specialistii lucreaza la intretinerea lui astfel incit sa arate perfect la ora partidei. La National Arena a sosit inclusiv instalatia de iluminat artifical menita sa asigure mentinerea in conditii optime a suprafetei de joc.

CIFRELE FINALEI

Media

- 30 de camere TV, plus o “spyder cam”, vor fi folosite la transmisia televizata a finalei: productie dubla, ProTV si TEAM
– 1.000 de jurnalisti vor fi acreditati (reporteri, fotoreporteri, comentatori, tehnicieni)
– 4 cabine pentru traducere simultana vor exista in sala conferintei de presa
– 3.000 mp va fi suprafata folosita pentru amplasarea carelor de reportaje

Forte de ordine

- 4.500 de oameni va cuprinde dispozitivul de securitate al evenimentului: 2.650 de politisti, 1.600 de jandarmi, 50 de politisti de frontiera, 200 de pompieri

Turisti straini + Hoteluri Bucuresti

- 40.000 de straini e numarul estimat al turistilor de peste hotare care vor veni in Romania pentru finala Europa League: se asteapta ca acestia sa cheltuiasca in Bucuresti circa 30 de milioane de euro (hoteluri, enterteinment, transport, vizite obiective turistice)
– 15.000 de locuri de cazare exista in Bucuresti, conform cifrelor oferite Asociatia Presei de Turism din Romania

Pentru cazare in perioada finalei, puteti apela non-stop biroul de rezervari hoteliere tourneo:
   – tel:  0372.500.500
   – email: office@tourneo.ro

Enterteinment

- 125 e numarul aproximativ al barurilor aflate in perimetrul centrului istoric, acolo unde se estimeaza ca fanii straini vor merge cu precadere pentru distractie
– 100.000 de beri pe zi ar putea consuma la Bucuresti suporterii care au bilet de intrare la finala, luind in calcul o medie de doua beri/fan: berarii asteapta o dublare a consumului in perioada 8-9 mai

VN:F [1.9.22_1171]
Voteaza si tu!
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Post to Twitter

Categorie: Articole, Sport, Turism


six − = 3

HOTELURI IN ROMANIA

Loading...

Logo-ul Muzeului National al Taranului Roman

Mergeti spre cultura

Mai multe obiective culturale si muzee din Bucuresti au zile ...

The_mission_1st_of_march_2014

The Mission 1st

Sasha, 2manydjs, Art Department si Ali Nasser sunt invitatii The ...

Femina Star 2013

Femina Star - Comuni

Mai sunt cateva zile pentru inscrierea la Festivalul “Femina Star” ...

Tudor-Gheorghe-Pelerini-din-tara-nimanui

Tudor Gheorghe – P

Tudor Gheorghe revine pe scena Salii Palatului cu spectacolul “Pelerini ...

Rock in Parc 2013

Rock in Parc - Inscr

A mai ramas putin timp pana la incheierea inscrierilor la ...

Site-uri partenere

  • Hoteluri Timisoara
  • Tourneo - rezervari hoteliere NONSTOP
  • Logo brasovhoteluri.ro
Get Adobe Flash player