Bucuresti

Bucuresti Blog. Restaurante, muzee, teatru, cinema, cluburi, concerte, targuri, petreceri, expozitii.

“Asculta, in muzica exista ceva care te poate atinge unde nu o poate face nici cel mai profund gand, si care te poarta intr-un moment in care tot ce simti esti Tu. Nici un gand…numai o vibratie care odata trezita curge din interiorul tau…muzica esti Tu. Traieste muzica, traieste sunetul!”

Fundatia Sergiu Celibidache continua seria de manifestari culturale dedicate impliniri a 100 de ani de la nasterea marelui dirijor, Sergiu Celibidache, printr-o expozitie de fotografie, care va avea loc in perioada 23-27 mai 2012. O serie de imagini din viata Maestrului va putea fi admirata la Galeriile Artmark, Palatul Cesianu-Racovita (strada C.A. Rosetti 5, sector 1, Bucuresti). Printre lucrarile expuse, peste 100 la numar, se regasesc atat fotografii clasice, cat si fotografii realizate artizanal pe lemn.

Fotografiile, prezentate in premiera pentru Romania, portretizeaza cronologic intreaga viata a lui Sergiu Celibidache si fac parte din colectia personala a familiei Celibidache.

Intrarea este libera!

Programul de vizitare este intre orele 10.00 si 20.00

Atelierul Wood be Nice este atelierul care a luat nastere din pasiunea celor doi artisti vizuali Daniel Loagar si Andrei Cornea pentru imagine si crearea ei, prin imagine intelegandu-se fotografie, transfotografie, colaj si instalatie. Filosofia ideii de fotografie pe lemn a venit din dorinta de readucere a fotografiei in lumea palpabila – un fel de repunere in drepturi a imaginii ce a devenit in secolul nostru aproape exclusiv virtuala, si transformarea imaginii in obiect de arta. Astfel, interactiunea dintre imagine si fibrele lemnului (vizibile prin imagine) – da noi valente fotografiei initiale – argumentand-o sau schimbandu-i subtil sensul initial.

Fotografia pe lemn are un aspect androgin intre fotografia de epoca si pictura pe lemn vechi. Pe o parte, este un mediu arhaic ce intoarce arta spre inocenta, iar pe de alta parte materialitatea lui da greutate imaginii invitand-o la nemurire. Alte detalii despre proiectele in lucru ale Atelierului Una Isola Muy Hermosa, pot fi gasite pe www.woodbenice.com si pe pagina de Facebook:

www.facebook.com/pages/AtelierUnaIsolaMuyHermosa/181464005234045.

Printre lucrarile expuse, se vor regasi si fotografii clasice, realizate de F64 Studio: www.facebook.com/F64Studio

Evenimentul face parte din Festivalul Sergiu Celibidache, editia I.

Festivalul „Sergiu Celibidache 100” este organizat sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti.

VN:F [1.9.22_1171]
Voteaza si tu!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Post to Twitter

Categorie: Articole


nine − 7 =

HOTELURI IN ROMANIA

Loading...

Logo-ul Muzeului National al Taranului Roman

Mergeti spre cultura

Mai multe obiective culturale si muzee din Bucuresti au zile ...

The_mission_1st_of_march_2014

The Mission 1st

Sasha, 2manydjs, Art Department si Ali Nasser sunt invitatii The ...

Femina Star 2013

Femina Star - Comuni

Mai sunt cateva zile pentru inscrierea la Festivalul “Femina Star” ...

Tudor-Gheorghe-Pelerini-din-tara-nimanui

Tudor Gheorghe – P

Tudor Gheorghe revine pe scena Salii Palatului cu spectacolul “Pelerini ...

Rock in Parc 2013

Rock in Parc - Inscr

A mai ramas putin timp pana la incheierea inscrierilor la ...

Site-uri partenere

  • Hoteluri Timisoara
  • Tourneo - rezervari hoteliere NONSTOP
  • Logo brasovhoteluri.ro
Get Adobe Flash player