Bucuresti

Bucuresti Blog. Restaurante, muzee, teatru, cinema, cluburi, concerte, targuri, petreceri, expozitii.

Nascut pe data de 6 aprilie 1941, in Gaesti, judetul Dambovita, Gheorghe Zamfir este inscris la varsta de 14 ani de tatal sau la Scoala de Muzica nr. 1 din Bucuresti (Liveul de muzica Dinu Lipatti de astazi) pentru a studia acordeonul.

Din fericire pentru noi, cei de astazi care ne bucuram de muzica lui, este acceptat doar la clasa nai a profesorului Fanica Luca. Isi continua studiile, dupa bacalaureat, la Conservatorul de Muzica Ciprian Porumbescu, tot din Bucuresti, in urma caruia obtine o dubla specializare: in Pedagogie (1966) si in Dirijorat pentru cor si orchestra (1968). In anul 2005, pe data de 24 martie, isi sustine doctoratul si obtine calificativul summa cum laude pentru teza intitulata Naiul – geneza, evolutie si semnificatie, teza coordonata de profesorul universitar Gheorghe Oprea.

Gheorghe Zamfir este numit “Regele Naiului” nu doar pentru maiestria cu care il manuieste si milioanele de inimi pe care le-a dezghetat cu cantarea sa. De putine ori s-a vorbit despre faptul ca Zamfir a si modificat forma, constructia si tehnica naiului, largindu-i considerabil paleta de interpretare, aducand naiul in atentia publicului modern si revolutionand sunetul. Acesta isi asambleaza singur naiurile, din lemn de bambus si le acordeaza cu ajutorul unei mici cantitati de miere de albine introdusa in tuburi. Tot el confectioneaza naiuri de 22, 25, 28 si 30 de tuburi, fata de 20 cat are cel traditional, pentru largirea domeniului tonal si reuseste sa obtina cate 9 tonuri pentru fiecare tub prin modificarea ambusurei.  In 2003 confectioneaza naiul numit “Gigantul”, avand 42 de tuburi, 1.35 m inaltime si 1.2 m latime.

Seria de concerte “Rapsodia Primaverii” debuteaza la Sala Palatului pe data de 29 mai, incepand cu ora 19.00. Urmatoarele orase anuntate sunt: Calarasi, Slobozia, Iasi, Bacau si Piatra Neamt.

Spectacolul va tine doua ore, unde Gheorghe Zamfir si orchestra sa vor interpreta printre altele: “Ciobanasul singuratic”, “Ciocarlia”, “”Cantec de suflet”, “ Doina de jale”, “El condor pasa”, “My heart will go on”, “Memory” sau “ Einsamer Hirte”, alaturi de multe altele.

Pretul unui bilet la spectacolul “Rapsodia Primaverii” a celui care detine  120 de discuri de aur si platina, singurul artist european care a castigat doua discuri de aur in Statele Unite si singurul roman care a fost premiat cu discul de aur in Ungaria, este cuprins intre 50 si 150 de lei si sunt disponibile in Magazinul Unirea – etajul 2 –  vreaubilet.ro,  magazinele EuroGsm, Sala Palatului, Libraria Mihai Eminescu si pe eventim.ro

Gheorghe Zamfir, pe langa cariera sa muzicala,  se manifesta si ca artist  in domeniul literar si al artelor plastice, publicand versuri, eseuri si o carte autobiografica si expunand picturi proprii in tara si in strainatate.

Auditie placuta!

VN:F [1.9.22_1171]
Voteaza si tu!
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)

Post to Twitter

Categorie: Muzica


seven × 2 =

HOTELURI IN ROMANIA

Loading...

Logo-ul Muzeului National al Taranului Roman

Mergeti spre cultura

Mai multe obiective culturale si muzee din Bucuresti au zile ...

The_mission_1st_of_march_2014

The Mission 1st

Sasha, 2manydjs, Art Department si Ali Nasser sunt invitatii The ...

Femina Star 2013

Femina Star - Comuni

Mai sunt cateva zile pentru inscrierea la Festivalul “Femina Star” ...

Tudor-Gheorghe-Pelerini-din-tara-nimanui

Tudor Gheorghe – P

Tudor Gheorghe revine pe scena Salii Palatului cu spectacolul “Pelerini ...

Rock in Parc 2013

Rock in Parc - Inscr

A mai ramas putin timp pana la incheierea inscrierilor la ...

Site-uri partenere

  • Hoteluri Timisoara
  • Tourneo - rezervari hoteliere NONSTOP
  • Logo brasovhoteluri.ro
Get Adobe Flash player