Bucuresti

Bucuresti Blog. Restaurante, muzee, teatru, cinema, cluburi, concerte, targuri, petreceri, expozitii.

Google omagiaza 160 de ani de la nasterea lui Ion Luca Caragiale

Google Romania si-a modificat astazi, luni 30 ianuarie, logoul pentru a il omagia pe Ion Luca Caragiale, la implinirea a 160 de ani de la nastere.

Google il omagiaza pe Ion Luca Caragiale
Google il omagiaza pe Ion Luca Caragiale. Click pe imagine pentru zoom.

Tot in acest an, in luna iunie, se vor marca 100 de ani de la moartea marelui dramaturg.

Anul 2012 este declarat Anul Caragiale, prilej cu care institutiile de cultura din Romania vor organiza mai multe evenimente dedicate cunoscutului scriitor.

Google isi modifica frecvent logoul pentru a marca evenimente importante ale istoriei universale sau pentru a celebra mari personalitati.

Noul logo al Google Romania prezinta un bust al scriitorului roman, realizat in grafica. Totodata, in noul logo, bustul lui Caragiale este suprapus peste cuvantul “Google”, care apare ca si cum ar fi caligrafiat cu penita. De asemenea, grafica omagiala include si o scrisoare, care iese partial din chenarul logoului, aluzie la “O scrisoare pierduta” a lui I.L. Caragiale, scrie Mediafax.

Motorul de cautare Google alege rar sa omagieze o personalitate din Romania, modificandu-si logoul in acest sens. In 2011, Google l-a mai omagiat pe sculptorul roman Constantin Brancusi. Astfel, pe 19 februarie, Google a celebrat 135 de ani de la nasterea lui Constantin Brancusi, noul logo fiind alcatuit din imagini ale unor lucrari realizate de celebrul sculptor, printre care “Domnisoara Pogany” si “Sarutul”. De asemenea, pe 19 august 2011, Google l-a omagiat pe George Enescu, la 130 de ani de la nasterea compozitorului roman. Logoul de atunci l-a prezentat pe compozitorul roman in timp ce canta la vioara, iar peste cuvantul “Google” a aparut un portativ cu note muzicale.

Ion Luca Caragiale s-a nascut la 30 ianuarie 1852 in satul Haimanale, astazi satul I. L. Caragiale, din judetul Dambovita, si a murit pe 9 iunie 1912, la Berlin. I.L. Caragiale a fost un dramaturg, nuvelist, pamfletar, poet, scriitor, director de teatru, comentator politic si ziarist roman, de origine greaca. Este considerat a fi cel mai mare dramaturg roman si unul dintre cei mai importanti scriitori romani. A fost ales membru post-mortem al Academiei Romane.

Articolul complet: aici.

VN:F [1.9.22_1171]
Voteaza si tu!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Post to Twitter

Categorie: Articole


7 − = two

HOTELURI IN ROMANIA

Loading...

Logo-ul Muzeului National al Taranului Roman

Mergeti spre cultura

Mai multe obiective culturale si muzee din Bucuresti au zile ...

The_mission_1st_of_march_2014

The Mission 1st

Sasha, 2manydjs, Art Department si Ali Nasser sunt invitatii The ...

Femina Star 2013

Femina Star - Comuni

Mai sunt cateva zile pentru inscrierea la Festivalul “Femina Star” ...

Tudor-Gheorghe-Pelerini-din-tara-nimanui

Tudor Gheorghe – P

Tudor Gheorghe revine pe scena Salii Palatului cu spectacolul “Pelerini ...

Rock in Parc 2013

Rock in Parc - Inscr

A mai ramas putin timp pana la incheierea inscrierilor la ...

Site-uri partenere

  • Hoteluri Timisoara
  • Tourneo - rezervari hoteliere NONSTOP
  • Logo brasovhoteluri.ro
Get Adobe Flash player