Bucuresti

Bucuresti Blog. Restaurante, muzee, teatru, cinema, cluburi, concerte, targuri, petreceri, expozitii.

Hotel Concordia – Hoteluri Bucurestii Vechi

In controversatul centru istoric al capitalei, pe Strada Smardan la numarul 39, printre numeroasele terase si puburi, dainuie o cladire care, ca multe altele din aceasta zona, ar fi meritat un loc in lista monumentelor de patrimoniu a Romaniei, fiind scena in care s-a petrecut unul dintre cele mai semnificative evenimente din istoria Romaniei moderne. Este vorba despre fostul Hotel Concordia, locul in care Alexandru Ioan Cuza a fost numit Domn al Moldovei si al Tarii Romanesti, infaptuindu-se astfel Unirea celor doua principate. Marturie a acestui lucru sta insasi placa memoriala de la intrare, pe care sta scrijelit in piatra urmatorul mesaj: “In aceasta cladire se afla in anii Unirii Tarilor Romane, Hotelul Concordia, unde in seara de 23 ianuarie 1859 s-a hotarat dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza, de catre fruntasii Partidei Nationale, ca domn al Tarii Romanesti.

Inca din anul 1852 cand a fost inaugurat, Hotel Concordia avea pe langa cele 90 de camere, un salon de restaurant unde inalta societate se delecta cu specialitati frantuzesti, italiene sau germane, precum si o cafenea si o sala de biliard ceea ce il facea unul dintre cele mai moderne hoteluri ale vremii. Trecuta prin doua incendii si renovata succesiv, constructia a continuat sa adaposteasca Hotelul Concordia pana la instaurarea regimului comunist cand a fost alocata clasei muncitoare. Din acest moment a inceput declinul sau si asa se face ca astazi in loc sa fie cladire de patrimoniu pe care elevii sa o viziteze in ora de Istoria Romanilor, Hotelul Concordia este o ruina, un focar de mizerie si un adapost al celor mai napastuiti de soarta sau al cainilor vagabonzi.

Detalii despre acest fost hotel mai gasiti aici, iar despre Bucurestii Vechi aici.

Post to Twitter

Categorie: Centrul vechi, Turism

3 Raspunsuri so far.

 1. corina says:

  am citit acum acest articol nu am stiut de existenta lui nu -i adevarat ca le-au oferit case tuturor familiei mele nu pe motiv ca am locuit ilegal acolo mai mult de 20 de ani pentru propietar nu are nici o valoare dar pentru mine da pentru ca aclo am copilarit multumesc

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: -1 (from 3 votes)
 2. […] foto: Turneo.ro şi […]

 3. Ovidiu says:

  Cine doreste sa se implice in salvarea acesti monument, ma poate contacta pe fb, nume Ciobica Ovidiu – cu diacritice. In mod organizat, se pot face multe lucruri.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)


8 × five =

HOTELURI IN ROMANIA

Loading...

Logo-ul Muzeului National al Taranului Roman

Mergeti spre cultura

Mai multe obiective culturale si muzee din Bucuresti au zile ...

The_mission_1st_of_march_2014

The Mission 1st

Sasha, 2manydjs, Art Department si Ali Nasser sunt invitatii The ...

Femina Star 2013

Femina Star - Comuni

Mai sunt cateva zile pentru inscrierea la Festivalul “Femina Star” ...

Tudor-Gheorghe-Pelerini-din-tara-nimanui

Tudor Gheorghe – P

Tudor Gheorghe revine pe scena Salii Palatului cu spectacolul “Pelerini ...

Rock in Parc 2013

Rock in Parc - Inscr

A mai ramas putin timp pana la incheierea inscrierilor la ...

Site-uri partenere

 • Hoteluri Timisoara
 • Tourneo - rezervari hoteliere NONSTOP
 • Logo brasovhoteluri.ro
Get Adobe Flash player