Bucuresti

Bucuresti Blog. Restaurante, muzee, teatru, cinema, cluburi, concerte, targuri, petreceri, expozitii.

Dupa un concert sold-out la Biserica Anglicana [octombrie 2012 – Jakob Bro Trio] JAZZ.RO anunta primul festival de jazz in biserica din Bucuresti. JAZZ IN CHURCH Festival va avea loc in perioada 21-24 martie 2013, gazda festivalului fiind Biserica Luterana.

jazz_in_church_BucurestiFestivalul va include atat proiecte de jazz, cat si muzica contemporana sau proiecte de muzica veche. Publicul va fi invitat intr-o calatorie muzicala ce va incepe in secolul XIV si se va incheia cu ritmurile prezentului.

In cadrul programului se regasesc atat artisti romani consacrați precum si artisti remarcabili de pe scena europeana. Programul va fi deschis in seara de 21 martie, la ora 19:00 de pianistul Mircea Tiberian si saxofonistul Liviu Butoi. Acestia au inregistrat cu ceva timp in urma, in biserica Sf. Anton din Bistrita, un album intitulat Offerus. Lansarea acestuia va avea loc cu ocazia concertului de la Bucuresti, unde autorii vor interpreta acest album ce contine atat compozitii, cat si creatii improvizatorice, interpretate la orga, saxofon si flaut.

Seara se continua prin premiera in Romania unui nou proiect marca Nik Baertsch. Renumitul pianist elvetian, alaturi de Sha la clarinet bas, Mats Eser la marimba si o orchestra de coarde din Romania va interpreta TWO THREE : o piesa pentru o orchestra de coarde, pian, bas clarinet si percutie bazata pe cateva pattern-uri simple ce capata forta prin intercalarea lor si flow-ul constant.

Cea de-a doua seara a festivalui il gazduieste pe francezul Francois Couturier (pian) intr-o noua serie Modern Solo Piano, cea cu numarul 5. Couturier este autor de muzica de film, colaborator in multe imprimari la ECM Records, conducator al proiectelor proprii si fondator al Tarkovski Quartet.

Seara va continua alaturi de Ferenc Snetberger (chitara) si Paolo Vinaccia (tobe, percutie). Cu o lejeritate naturala cei doi aduc impreuna ilustrari tehnice, pasiune pentru improvizatie si fantezie muzicala de cel mai inalt nivel. Ferenc Snetberger a fost premiat cu Liszt Award fiind si cetațean de onoare al Budapestei, sub titlul de « Hungarian Talent Ambassador ». Paolo Vinaccia este unul dintre cei mai prolifici tobosari din jazz-ul european, cu un corpus de peste 100 de albume, avand la activ colaborari cu Arild Andersen, Oystein Sevag, Terje Rypdal, Bugge Wesseltoft sau Morten Harket.

Sambata il vom asculta pe pianistul din Chisinau, devenit celebru la Moscova si apoi Oslo, introspectivul Misha Alperin, ce va evolua, de asemenea, in seria Modern Solo Piano 6. Misha Alperin este un magician cu putine note si multe intelesuri, artist, ca, de altfel, mai toți cei prezenti in Festival, al casei de discuri ECM RECORDS.

A doua parte a serii va fi acoperita de Anja Lechner (violoncel) si Francois Couturier (pian) care in formula duet-ului pe care il formeaza din 2012 interpreteaza piese de G.I. Gurdjieff, Federico Mompou si Anouar Brahem, precum si propriile compozitii ale lui Couturier in noi aranjamente.

Ultima zi a festivalului ii va gazdui pe Arianna Savall (voce, harpa) si Petter Johansen (voce, mandolina) incepand cu ora 18:00. Arianna Savall este fiica celebrilor Monserrat Figueras si Jordi Savall, muzicieni catalani de renume international. Arianna este prezenta in Festival cu ultimul ei proiect, Hirundo Maris – inspirat dintr-o balada foarte populara in Catalunia, ce istoriseste povestea de amor dintre o fecioara de pe tarmul Mediteranei si un cavaler scandinav.

Festivalul se incheie cu un recital al lui Alexander Balanescu – unul dintre cei mai vizionari si interesanti violonisti din zilele noastre, si un compozitor prolific cu un repertoriu centrat pe muzica contemporana. Alexander Balanescu a cantat alaturi de Arditi Quartet si de Gavin Bryars, a aparut ca invitat pe albume ECM, a scris muzica de film si a avut numeroase colaborari importante cu nume mari ca Pet Shop Boys, Pina Bausch, Meryl Tankard, John Surman, sau Jack DeJohnette.

Biletele si abonamentele sunt disponibile online pe eventim.ro si in retelele magazinelor Germanos, Orange, Vodafone, Domo, si in librariile Humanitas si Carturesti. Pretul unui bilet este de 60 lei pe seara sau 200 lei abonament pentru cele 4 seri.

VN:F [1.9.22_1171]
Voteaza si tu!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Post to Twitter

Categorie: Muzica


seven + = 10

HOTELURI IN ROMANIA

Loading...

Logo-ul Muzeului National al Taranului Roman

Mergeti spre cultura

Mai multe obiective culturale si muzee din Bucuresti au zile ...

The_mission_1st_of_march_2014

The Mission 1st

Sasha, 2manydjs, Art Department si Ali Nasser sunt invitatii The ...

Femina Star 2013

Femina Star - Comuni

Mai sunt cateva zile pentru inscrierea la Festivalul “Femina Star” ...

Tudor-Gheorghe-Pelerini-din-tara-nimanui

Tudor Gheorghe – P

Tudor Gheorghe revine pe scena Salii Palatului cu spectacolul “Pelerini ...

Rock in Parc 2013

Rock in Parc - Inscr

A mai ramas putin timp pana la incheierea inscrierilor la ...

Site-uri partenere

  • Hoteluri Timisoara
  • Tourneo - rezervari hoteliere NONSTOP
  • Logo brasovhoteluri.ro
Get Adobe Flash player