Bucuresti

Bucuresti Blog. Restaurante, muzee, teatru, cinema, cluburi, concerte, targuri, petreceri, expozitii.

L-ati vedea pe Oprescu facand asa ceva prin Bucuresti?

Tot vad zilele acestea peste tot prin presa articole cu parcarile subterane care sunt in constructie sau care urmeaza a fi facute, dar care din anumite motive (nu facem politica) nu sunt gata.

Desi in 2009 se anunta ca vor fi realizate in parteneriat public privat, unele dintre cele 8 proiecte nu au nici investitori inca, dar harti si machete cu “impresionantele” parcari, umplu ziarele de saptamana asta.

Mai mult decat atat, Primaria Capitalei impreuna cu o firma de consultata din Spania si una de avocatura au realizat un plan, o “strategie de parcare pe teritoriul municipiului Bucuresti” conform careia in zona centrala a Bucurestiului exista 96 de locuri unde se pot construi parcari subterane sau supraterane.

Este evident faptul ca locurile de parcare sunt deocamdata in deficit in Bcuuresti, dar avand in vedere ca vin alegerile in 2012 cred ca multe dintre proiectele in curs de realizare vor fi duse la bun sfarsit, pentru ca niste panglici electorale trebuie taiate.

Chiar si asa, problema se pare ca se va rezolva temporar pentru ca daca e sa ne luam dupa Jan Gehl, unul din cei mai buni arhitecti la nivel mondial, vom avea si mai mult trafic.

Sa fie clar pentru oricine: mai multe strazi, mai mult trafic! Mai multe parcari, mai atractiva e invitatia la trafic! Ati facut un nou pod in oras? Felicitari, veti avea cel mai mult trafic!

Pana sa vedem totul pus la punct si pana sa ajungem sa nu ne mai batem capul cu locurile de parcare va trebui in continuare sa mai gasim cate o solutie de compromis si sa parcam ba pe trotuar, ba in locurile destinate persoanelor cu handicap, ba “pe interzis”. Politia de multe ori intelege ca autovehiculele sunt mult supranumerice locurilor de  parcare si mai inchide ochii la micile “compromisuri” legate de locul ales pentru a parca.

Dar ce ne-am face daca am avea un primar ca cel din Vilnius, care se pare ca a ales o solutie radicala de a rezolva problema celor care parcheaza unde nu trebuie. Solutia lui se adreseaza celor care au masini scumpe (Ferrari, Rolls Royce, Mercedes, etc.) dar nu se sinchisesc sa mearga macar 10 metri pe jos de la masina si parcheaza unde ii taie capul chiar daca in zona de interes gasesc locuri de parcare legale si disponibile.

L-ati vedea pe Oprescu facand asa ceva prin Bucuresti?

VN:F [1.9.22_1171]
Voteaza si tu!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Post to Twitter

Categorie: Articole


+ 2 = five

HOTELURI IN ROMANIA

Loading...

Logo-ul Muzeului National al Taranului Roman

Mergeti spre cultura

Mai multe obiective culturale si muzee din Bucuresti au zile ...

The_mission_1st_of_march_2014

The Mission 1st

Sasha, 2manydjs, Art Department si Ali Nasser sunt invitatii The ...

Femina Star 2013

Femina Star - Comuni

Mai sunt cateva zile pentru inscrierea la Festivalul “Femina Star” ...

Tudor-Gheorghe-Pelerini-din-tara-nimanui

Tudor Gheorghe – P

Tudor Gheorghe revine pe scena Salii Palatului cu spectacolul “Pelerini ...

Rock in Parc 2013

Rock in Parc - Inscr

A mai ramas putin timp pana la incheierea inscrierilor la ...

Site-uri partenere

  • Hoteluri Timisoara
  • Tourneo - rezervari hoteliere NONSTOP
  • Logo brasovhoteluri.ro
Get Adobe Flash player