Bucuresti

Bucuresti Blog. Restaurante, muzee, teatru, cinema, cluburi, concerte, targuri, petreceri, expozitii.

Cu prilejul împlinirii a 70 de ani de la dispariţia marelui pictor Nicolae Tonitza, Muzeul Naţional Cotroceni găzduieşte o amplă expoziţie retrospectivă realizată cu tablouri ale maestrului, de la importante muzee din ţară.

Intitulată „Tonitza – armonii de culoare”, expoziţia a fost realizată cu aportul Muzeul Municipiului Bucureşti, Muzeul Naţional Brukental, Muzeul Judeţean de Artă Prahova ”Ion Ionescu-Quintus”, Muzeul de Artă Craiova, Muzeul de Artă Braşov, Muzeul de Artă Bacău, Muzeul ”Vasile Pârvan” Bârlad, Galeria de Artă ”Rudolf Schweitzer-Cumpăna” Muzeul Judeţean Argeş.

În cadrul expoziţiei de la Muzeul Naţional Cotroceni vor fi prezente 83 de lucrări de pictură şi grafică, având ca tematică: Copilăria – ”Nud”, ”Portret de copil”, ”Portret de fetiţă”, ”Fiul pădurarului”, ”Profil de fată”, ”Fată cu basma”; Balcicul şi farmecul Dobrogei- ”Cap de tătăroaică”, ”Poartă din Mangalia”, ”Casă din Dobrogea” (piesă de tezaur din colecţia Muzeului de Artă Braşov), ”Stradă din Balcic”, ”Zi tristă la Balcic”, ”Vedere spre mare”; Portretistică: ”Portret de tânără”, ”Călugăriţa”, ”Steluţa Trembinski”, ”A. Lerhman”; Lucrări cu tentă orientală: ”Japoneza”, ”Bust de femeie”; Flori: ”Vas cu mimoze”, ”Flori de câmp”, ”Bujori”, ”Buchet de maci”.

Expoziţia retrospectivă – Nicolae Tonitza –  iniţiată de Muzeul Naţional Cotroceni se doreşte a fi un omagiu adus marelui pictor român, şi totodată, un prilej de a confirma perenitatea artei sale

Expoziţia va fi deschisă în perioada 17 martie – 10 mai 2010 şi va putea fi vizitată de marţi până duminică, între orele 9.30 – 17.30.

VN:F [1.9.22_1171]
Voteaza si tu!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Post to Twitter

Categorie: Articole


1 × five =

HOTELURI IN ROMANIA

Loading...

Logo-ul Muzeului National al Taranului Roman

Mergeti spre cultura

Mai multe obiective culturale si muzee din Bucuresti au zile ...

The_mission_1st_of_march_2014

The Mission 1st

Sasha, 2manydjs, Art Department si Ali Nasser sunt invitatii The ...

Femina Star 2013

Femina Star - Comuni

Mai sunt cateva zile pentru inscrierea la Festivalul “Femina Star” ...

Tudor-Gheorghe-Pelerini-din-tara-nimanui

Tudor Gheorghe – P

Tudor Gheorghe revine pe scena Salii Palatului cu spectacolul “Pelerini ...

Rock in Parc 2013

Rock in Parc - Inscr

A mai ramas putin timp pana la incheierea inscrierilor la ...

Site-uri partenere

  • Hoteluri Timisoara
  • Tourneo - rezervari hoteliere NONSTOP
  • Logo brasovhoteluri.ro
Get Adobe Flash player