Bucuresti

Bucuresti Blog. Restaurante, muzee, teatru, cinema, cluburi, concerte, targuri, petreceri, expozitii.

UPDATE: Program Noaptea Alba a Filmului Romanesc

Noul Cinematograf al Regizorului Roman

21.00 - Eruptia (1957), r. Liviu Ciulei, 108′

21:00 – Nunta de piatra (1972), r. Dan Pita, 90′ se muta in centrul istoric de la ora 20.00

22.45 – Undeva la Palilula (2012), r. Silviu Purcarete, 145′

Cinema Elvira Popescu

19.00 – Crulic – drumul spre dincolo (2011), r. Anca Damian, 73′

20.30 – Un gand, un vis, Doyle… si-un pix (2012), r. Bogdan Ilie-Micu, 212′

00.15 – Pacatoasa Teodora (2011), r. Anca Hirte, 86′

Control Club

20.00 – Scurtmetraje recomandate de Festivalul International de Film Transilvania ( TIFF )

22.00 – Competitia romaneasca Anim’est 2011 – Festivalul International de Film de Animatie

Centrul Istoric – Piata Sfantul Anton

20.30 – Gone Wild (2012), r. Dan Curean, 82′  nu va mai fi proiectat in programul evenimentului!

20.00 – Nunta de Piatra (1972), r. Dan Pita, 90′

21.45 – Visul lui Adalbert (2011), r. Gabriel Achim 101′

Gradina Verona

20.30 – Kiddo (2012), r. Millo Simulov, 40′

21.15 – Film pentru prieteni (2011), r. Radu Jude, 60′

Club Fabrica – Terasa

21.00 – Scurtmetraje recomandate de Festivalul International de Film Transilvania

Cinema Studio

22.00 – Despre oameni si melci (2012), r. Tudor Giurgiu, 100′

00.00 – Toata lumea din familia noastra (2012), r. Radu Jude, 105′

Cinema Patria

22.00 – Ceva bun de la viata (2011), r. Dan Pita, 97′

00.00 – Din dragoste cu cele mai bune intentii (2011), r. Adrian Sitaru, 105′

Godot Cafe-teatru

22.00 – Film surpriza

CinemaPRO: * Pret bilet 6.4 lei

23.00 – Hot Shorts (2012), r. Bogdan Mirica, Cristina Iacob, Radu Potcoava, 98′

01.00 – Despre oameni si melci (2012), r. Tudor Giurgiu, 100′

Bucurestiul va fi pentru a treia oara consecutiv gazda celei mai lungi nopti dedicate productiilor autohtone, Noaptea Alba a Filmului Romanesc 2012.

Evenimentul dedicat Filmului Romanesc se va desfasura simultan in 4 mari orase din Romania. Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi.

Conceput ca urmare a necesitatii de promovare constanta a filmului romanesc si inspirat de succesul pe care l-au avut proiecte similare precum, “Noaptea Alba a Bucurestiului”, “Noaptea Alba a Muzeelor  sau “Noaptea Alba a Galeriilor”, evenimentul isi propune sa ofere publicului larg ocazia de a petrece o noapte in compania unor filme romanesti de toate genurile, realizate de cineasti din toate generatiile, acoperind astfel o paleta cat mai larga de gusturi.

Numarul de spectatori inregistrati in editiile precedente dovedesc faptul ca evenimentul organizat de Asociatia Pentru Promovarea Filmului Romanesc reprezinta una dintre cele mai de succes campanii de promovare a cinematografiei autohtone.

Astfel spectatorii vor putea viziona o selectie de 7 filme, printre care se numara si primul film dupa facultate al lui Radu Muntean, Lindenfeld 1994, dar si Lucy Castle Hotea (r. Vali Hotea, 1996), Franzela exilului (r. Alexandru Solomon, 2002) sau Boborul (r. Radu Igazsag, 2004), precum si un scurt promo la documentarul despre expeditia lui Emil Racovita, Exploratorul (Gabor Xantus, 2012).

Bucurestenii vor avea parte si de o premiera: una dintre cele mai asteptate comedii ale anului, Despre oameni si melci se lanseaza pe 14 Septembrie. Monica Birladeanu si Andi Vasluianu fac senzatie in cel mai recent lungmetraj al regizorului Tudor Giurgiu.

Tot in cadrul Noptii Albe, publicul este invitat sa decida soarta unui personaj, la primul film interactiv din Romania,Kiddo (r. Millo Simulov). Kiddo este numele unei adolescente cu o viata dificila si o familie dezbinata, care isi revarsa furia facand box. Prin votul majoritatii, ii va fi decis destinul de mai multe ori de-a lungul filmului, din variantele oferite de autori. Filmul a fost foarte apreciat la cea de-a 11-a editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF).

Din programul evenimentului nu vor lipsi nici animatiile romanesti, prezentate anul trecut in competitie la Festivalul International de Film de Animatie Anim’est.

In maratonul filmelor romanesti mai sunt incluse Toata lumea din familia noastra, in regia lui Radu Jude, distins cu Inima orasului Sarajevo, marele premiu al Festivalului International de Film de la Sarajevo, Undeva la Palilula, debutul regizoral al apreciatului regizor de teatru Silviu Purcarete, Crulic, drumul spre dincolo, prima animatie autohtona din ultimii 20 de ani, a carei regie este semnata de Anca Damian, Visul lui Adalbert, o comedie neagra regizata de Gabriel Achim sau Din dragoste, cu cele mai bune intentii, de Adrian Sitaru, castigator a doua trofee la Festivalul de Film de la Locarno.

Noaptea Alba a Filmului Romanesc a pregatit cinefililor si o selectie a celor mai proaspete documentare, printre care Un gand, un vis, Doyle..si-un pix (r. Bogdan Ilie-Micu), distins cu premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru Debut la TIFF 2012,Pacatoasa Teodora (r. Anca Hirte) nominalizat la Premiile Gopo 2012  la categoria Cel mai bun film documentar sau 8 Martie (r. Alex Belc), film ce ilustreaza o zi de munca a unor femei din Romania Capitalista in patru orase, fosti piloni ai Epocii de Aur a industriei socialiste romanesti.

Printre scurtmetrajele proiectate se numara Blu (r. Nicolae Constantin Tanase), distins cu Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru Scurtmetraj la TIFF 2012, Hello Kitty (r. Millo Simulov) recompensat la Gopo 2012 cu Premiul “Tanara Speranta” sau Chefu, o comedie regizata de  Adrian Sitaru.

Un eveniment special din cadrul Noptii ii este dedicat Fundatiei Arte Vizuale (FAV), care implineste 20 de ani de la infiintare. FAV a produs peste 80 de proiecte de film si video – fictiune, documentare, filme experimentale, filme promotionale pentru creatorii din teatru, dans, muzica si cinema, co-productii, proiecte speciale si multi-media.

Anul acesta, pe harta Noptii Albe din Bucuresti sunt incluse si locatiile Cinema PRO, Cinema Elvira Popescu, Club Control, Gradina Verona, Godot Cafe, cumuland un total de 10 locatii-gazda ale Filmului Romanesc (alaturi de Cinema Studio, Cinema Patria, Noul Cinematograf al Regizorului Roman, Club Fabrica, Centrul Istoric – Piata Sfantul Anton).

Intrarea la filme va fi libera, in limita locurilor disponibile.

Cazare in Bucuresti la cele mai mici preturi!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Voteaza si tu!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Post to Twitter

Categorie: Centrul vechi, Teatru


− one = 7

HOTELURI IN ROMANIA

Loading...

Logo-ul Muzeului National al Taranului Roman

Mergeti spre cultura

Mai multe obiective culturale si muzee din Bucuresti au zile ...

The_mission_1st_of_march_2014

The Mission 1st

Sasha, 2manydjs, Art Department si Ali Nasser sunt invitatii The ...

Femina Star 2013

Femina Star - Comuni

Mai sunt cateva zile pentru inscrierea la Festivalul “Femina Star” ...

Tudor-Gheorghe-Pelerini-din-tara-nimanui

Tudor Gheorghe – P

Tudor Gheorghe revine pe scena Salii Palatului cu spectacolul “Pelerini ...

Rock in Parc 2013

Rock in Parc - Inscr

A mai ramas putin timp pana la incheierea inscrierilor la ...

Site-uri partenere

  • Hoteluri Timisoara
  • Tourneo - rezervari hoteliere NONSTOP
  • Logo brasovhoteluri.ro
Get Adobe Flash player