Bucuresti

Bucuresti Blog. Restaurante, muzee, teatru, cinema, cluburi, concerte, targuri, petreceri, expozitii.

Noul TNB va avea 7 sali

Teatrul National Bucuresti va avea dupa renovare sapte sali de spectacol.

Directorul Teatrului National ‘Ion Luca Caragiale’, Ion Caramitru, a anuntat joi introducerea unei noi sali, cea de-a saptea, in planul de renovare si refacere a TNB.

Chiar in mijlocul noului foaier, care va fi comun pentru absolut toate salile pe care le va avea teatrul, va fi o sala asa numita media, cu intrare din foaierul Salii Mari, la parter. Aceasta va fi multifunctionala, va putea fi folosita pentru conferinte de presa, intalniri importante si spectacole. De altfel, ea va fi, conform contractului nostru cu constructorul, cea de-a treia sala pe care o vom avea in perioada in care zona unde se afla Opereta si sala Atelier vor intra in lucrari

Ion Caramitru intr-o conferinta sustinuta joi la Teatrul National Bucuresti

Ion Caramitru a prezentat, de asemenea, si denumirea noilor sali ale viitorului Teatru National ‘I. L. Caragiale’ si profilul acestora.

In corpul A vor fi trei sali, Sala Mare, Sala Mica si Sala Pictura, care se va afla la etajul 2.

Sala Mare va avea o capacitate de 900 de locuri, de la un total actual de 1.156 de locuri, si Sala Mica, prima dintre salile noi, care va avea o capacitate de aproximativ 250 de locuri. Noua sala va dispune si de o sala de expozitie, cu toate dotarile necesare. Accesul la Sala Mica se va face atat dinspre bulevardul Carol, cat si dinspre strada Tudor Arghezi.

Sala Pictura este cea de-a doua sala nou construita, amplasarea acesteia fiind pe locul fostului atelier de pictura. Aceasta va avea 286 de locuri si va avea intrarea din foaierul Salii Mari.

In corpul C vor fi de asemenea doua sali – Sala Studio si Sala Atelier.

Sala Studio, fosta sala a Operetei, care va intra in reparatii din iulie, va avea o capacitate de 598 de locuri iar Sala Atelier va fi marita, de la capacitatea actuala de 200 de locuri urmand sa aiba, dupa refacere, 300 de locuri.

Denumirea ultimelor doua sali va fi Sala Media si Amfiteatrul in aer liber. Amfiteatrul se afla pe terasa cladirii si va putea fi folosit doar pe timpul verii.

Denumirile actuale reprezinta doar o varianta simpla, din dorinta de ‘unificare a limbajului’ de lucru pentru toti cei implicati in renovarea cladirii, pe parcurs urmand ca unele dintre denumiri sa fie schimbate, au explicat responsabilii cu lucrarile din teatru.

Lucrarile de reabilitare a Teatrului National Bucuresti, un proiect initiat in 2007, au inceput in luna martie 2011, perioada de executie a lucrarilor fiind initial prevazuta a dura 28 de luni.

Reconstructia cladirii TNB vizeaza, potrivit proiectului Ministerului Culturii prezentat in martie 2008, modelarea cladirii in directia uneia de larg interes cultural, care sa fie deschisa de dimineata pana seara tarziu si sa gazduiasca diferite manifestari artistice.

via aici

VN:F [1.9.22_1171]
Voteaza si tu!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Post to Twitter

Categorie: Teatru


+ eight = 13

HOTELURI IN ROMANIA

Loading...

Logo-ul Muzeului National al Taranului Roman

Mergeti spre cultura

Mai multe obiective culturale si muzee din Bucuresti au zile ...

The_mission_1st_of_march_2014

The Mission 1st

Sasha, 2manydjs, Art Department si Ali Nasser sunt invitatii The ...

Femina Star 2013

Femina Star - Comuni

Mai sunt cateva zile pentru inscrierea la Festivalul “Femina Star” ...

Tudor-Gheorghe-Pelerini-din-tara-nimanui

Tudor Gheorghe – P

Tudor Gheorghe revine pe scena Salii Palatului cu spectacolul “Pelerini ...

Rock in Parc 2013

Rock in Parc - Inscr

A mai ramas putin timp pana la incheierea inscrierilor la ...

Site-uri partenere

  • Hoteluri Timisoara
  • Tourneo - rezervari hoteliere NONSTOP
  • Logo brasovhoteluri.ro
Get Adobe Flash player