Bucuresti

Bucuresti Blog. Restaurante, muzee, teatru, cinema, cluburi, concerte, targuri, petreceri, expozitii.

Parcul Herastrau

Lumea buna a anilor 1900 avea obiceiul de a iesi la plimbare pe malul lacului Herastrau. Fiind o zona mereu cautata, din 1936 s-a construit Parcul Herastrau.

Evident ca nici in ziua de azi nu duce lipsa de popularitate ramanand unul dintre cele mai cautate locuri din Bucuresti.

Alee in Parcul Herastrau

Parcul Herastrau are o suprafata de aproximativ 110 hectare (din care 70 hectare lacul) si este delimitat de B-dul Prezan Constantin – B-dul Aviatorilor – Sos. Nordului – Str. Elena Vacarescu – Sos. Bucuresti-Ploiesti – Sos. Kiseleff.

view4

Din alcatuirea sa fac parte mai multe puncte de atractie: Zona ExpoFlora, Gradina Japoneza, Muzeul Satului, Aleea Cariatidelor, Insula Trandafirilor, Statuia Generalului Charles de Gaulle, Skate Park, Lacul Herastrau, Fantana Modura, Statuia lui Brancusi.

 • Zona ExpoFlora – este organizata pe o suprafata de 15 hectare, detine un punct de acces la internet wireless de mare viteză şi bandă largă – gratuit.

fantana2

lalele in Herastrau

fantana

 • Gradina Japoneza – este amenajata in anul 1998 la initiativa si cu participarea Ambasadei Japoniei la Bucuresti si a Fundatiei Comemorative a Expozitiei Mondiale Japoneze. Acesta zona detine de asemenea un hotspot internet wireless gratuit.

gradina japoneza1

gradina japoneza

view11

 • Muzeul Satului – una dintre cele mai mari institutii de gen din Europa.
 • Aleea Cariatidelor – opera renumitului Constantin Baraschi, lansata la sarbatoarea “Lunii Bucurestilor” din anul 1939. La un moment dat aleea a fost complet distrusa, actualul grup statuar fiind refacut dupa o copie autorizata facuta de artist in Cimitirul Belu.

statui

cariatide

rose island

capuri bun

insula tradafrilor

de gaulle

spre charles de gaulle

 • Skate Park – locul de relaxare si socializare a roller-ilor bucuresteni si nu numai.

skate park

slateri

 • Lacul Herastrau – amenajat in doua zona distincte, una de relaxare, odihna si cultura pe malul sudic al lacului, si una pentru vizitatorii mai activi unde sportul si distractia abunda, pe malul nordic.

nautic

view10

Fantana Modura

brancusi

Nu doar peisajele sau multele statui sunt atragatoare, dar mai ales zambetul pe care il provoaca oamenilor ce vin sa isi petreaca timpul liber aici, fie ca alearga, se dau cu rolele sau cu bicicletele, fie ca doar se plimba cu copii lor sau vin sa petreaca cateva ore la o terasa.

statuieta

terasa

view1

view7

view2

view5

view8

view6

view9

De curand, s-a inaugurat Aleea “Michael Jackson”.

aleea michael jackson

VN:F [1.9.22_1171]
Voteaza si tu!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Post to Twitter

Categorie: Turism

4 Raspunsuri so far.

 1. […] Le Gaga se prezinta clientilor sai ca un complex al relaxarii ce are in componenta sa un restaurant, lounge si trei terase, pe o suprafata totala de 2700 de metri patrati de spatiu verde in  cadrul Parcului Herestrau. […]

 2. […] Parcul Herastrau – cel mai mare din Bucuresti; gazduieste expozitii florale si adaposteste cafenele si restaurante dar si terenuri de tenis sau fotbal […]

 3. […] in aer liber din Romania si din lume: Muzeul Satului. Locatia aleasa a fost Bucuresti, in cadrul Parcului Herastrau. In Romania, ideea crearii unui muzeu in aer liber se infiripa inca din cea de-a doua jumatate a […]

 4. […] al orasului Bucuresti, Muzeul National de Istorie, Parcul Cismigiu, Arcul de Triumf, Lacul si Parcul Herastrau, Muzeul Satului, Opera din Bucuresti, Gradina Botanica, Palatul Cotroceni, Palatul […]× 9 = eighty one

HOTELURI IN ROMANIA

Loading...

Logo-ul Muzeului National al Taranului Roman

Mergeti spre cultura

Mai multe obiective culturale si muzee din Bucuresti au zile ...

The_mission_1st_of_march_2014

The Mission 1st

Sasha, 2manydjs, Art Department si Ali Nasser sunt invitatii The ...

Femina Star 2013

Femina Star - Comuni

Mai sunt cateva zile pentru inscrierea la Festivalul “Femina Star” ...

Tudor-Gheorghe-Pelerini-din-tara-nimanui

Tudor Gheorghe – P

Tudor Gheorghe revine pe scena Salii Palatului cu spectacolul “Pelerini ...

Rock in Parc 2013

Rock in Parc - Inscr

A mai ramas putin timp pana la incheierea inscrierilor la ...

Site-uri partenere

 • Hoteluri Timisoara
 • Tourneo - rezervari hoteliere NONSTOP
 • Logo brasovhoteluri.ro
Get Adobe Flash player