Bucuresti

Bucuresti Blog. Restaurante, muzee, teatru, cinema, cluburi, concerte, targuri, petreceri, expozitii.

Pasajul Lipscani a fost duminica redeschis dupa renovare, urmand sa capete numele de Pasajul Latin.

Pasajul care face legatura intre Centrul Istoric al Bucurestiului si zona Sfantul Gheorghe  a fost redeschis circulatiei pietonale, dupa un proces de reamenajare, primarul Sorin Oprescu impreuna cu invitati notorii ca fostul presedinte Emil Constantinescu si academicienii Constantin Balaceanu Stolnici si Razvan Theodorescu, fiind prezenti la micul eveniment.pasajul-latin-bucuresti-4

Cei doi din urma au tinut si scurte discursuri in cadrul carora au marcat simbolistica Pasajului Latin in relatie cu istoria latinitatii poporului roman si reasezarea Pietei Roma si a statuii Lupoaicei acolo unde, in trecut, ea a fost initial amplasata.

Primarul general i-a invitat pe cei prezenti sa viziteze Pasajul Latin, obiectiv care vizeaza transformarea Pasajului Lipscani intr-o atractie turistica a Bucurestiului. In cadrul scurtei vizite, un sobor de preoti a tinut si o scurta slujba de sfintire a pasajului.

In pasaj sunt expuse basoreliefuri decorative reprezentand portretul imparatului Traian si al regelui Decebal, harta Imperiului Roman in timpul imparatului Traian, harta Daciei, harta Bucurestiului in vremea lui Constantin Brancoveanu si harta Tarilor Romane din aceeasi perioada, reproduceri ale basoreliefurilor sculptate pe Columna lui Traian, precum si un panou cu un scurt istoric al formarii poporului roman.

Dimineata mi-au spus binevoitorii: domnule primar nu e momentul. Nu e momentul sa ce, sa traim cateva clipe de normalitate, asa cum incercam sa traim de mult timp? Altii mi-au spus ca nu e o mare scofala ca inaugurati un pasaj. Nu inaugurez nimic. Nu este pasajul meu, este pasajul cetatenilor, este locul de normalitate, locul de trecere dintr-o parte in alta in ceea ce a insemnat si ceea ce va insemna Centrul Istoric al Capitalei. Va promit ca, ceea ce tine de autoritatea Primariei Generale, alaturi de multi, foarte multi oameni, este dorinta de trai in normalitate si de a putea sa fim ceea ce credem noi si stim ca trebuie sa fim: niste oameni liberi, civilizati, cu mintile pe umeri, care n-au trait niciodata in genunchi.

Sorin Oprescu, Primarul General al municipiului Bucuresti

Sursa: aici.

Sursa Foto: aici.

VN:F [1.9.22_1171]
Voteaza si tu!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Post to Twitter

Categorie: Articole


nine − = 2

HOTELURI IN ROMANIA

Loading...

Logo-ul Muzeului National al Taranului Roman

Mergeti spre cultura

Mai multe obiective culturale si muzee din Bucuresti au zile ...

The_mission_1st_of_march_2014

The Mission 1st

Sasha, 2manydjs, Art Department si Ali Nasser sunt invitatii The ...

Femina Star 2013

Femina Star - Comuni

Mai sunt cateva zile pentru inscrierea la Festivalul “Femina Star” ...

Tudor-Gheorghe-Pelerini-din-tara-nimanui

Tudor Gheorghe – P

Tudor Gheorghe revine pe scena Salii Palatului cu spectacolul “Pelerini ...

Rock in Parc 2013

Rock in Parc - Inscr

A mai ramas putin timp pana la incheierea inscrierilor la ...

Site-uri partenere

  • Hoteluri Timisoara
  • Tourneo - rezervari hoteliere NONSTOP
  • Logo brasovhoteluri.ro
Get Adobe Flash player