Bucuresti

Bucuresti Blog. Restaurante, muzee, teatru, cinema, cluburi, concerte, targuri, petreceri, expozitii.

Artistul care ii confirma banuiala lui Marin Sorescu  “ca poezia romaneasca – populara si culta – poate misca muntii” si il face pe Eugen Barbu sa spuna “de la Maria Tănase nu am avut o personalitate mai puternică în ce priveste comorile noastre folclorice ca acest tînăr și neîntrecut actor din Craiova.”, Tudor Gheorghe va sustine cel de-al doilea recital al sau pe anul acesta, numit “Vremea nemaniei” dupa poetul Grigore Vieru si promoveaza intoarcerea la valorile esentiale, pe data de 23 mai, 2012, la Sala palatului din Bucuresti, de la ora 19.00, Strada Ion Campineanu nr. 28. 

Tudor Gheorghe este cantaret, actor si compozitor roman. S-a nascut la data de 1 august 1945, in comuna Podari, Judetul Dolj. In 1966, s-a angajat la Teatrul National din Craiova si debuteaza pe scena in rolul paznicului tanar din piesa “Cocosul negru”, de Victor Eftimiu. In anii ce urmeaza a mai jucat in piese ca: “Visul unei nopti de vara”, “D-ale carnavalului” si “Doamna nevazuta”.

Primul sau recital a aparut in 1969 sub numele “Menestrel la curtile dorului”, poeziile apartinand poetilor Lucian Blaga, Tudor Arghezi si Ion Barbu. Al doilea recital apare dupa inca doi ani de studii aprofundate si se numeste “Sapte Balade”.

In perdioada comunista, interpretul a intampinat foarte multe dificultati in cariera sa. Timp de 10 ani maestrul nu a mai putut concerta, din anul 1979 cand spectacolul “Pe-un franc poet” dupa I.L. Caragiale, a fost interzis imediat dupa premiera, pana in anul 1989, cand a avut loc revolutia.

Dupa anul 1992, cand sustine si primul spectacol dupa 89’, numit “Cintece cu gura inchisa”, artistul isi continua cariera sa sustinand recitaluri in tara si in strainatate.

Purtand titlul de “Doctor Honoris Causa” al Universitatii din Craiova, Tudor Gheorghe va sustine cel de-al doilea recital al sau pe anul acesta, numit “Vremea nemaniei” acompaniat de orchesta Arkadia din Chisinau condusa de dirijorul Marius Hristescu.

Biletele la eveniment sunt disponibile online pe www.eventim.ro si www.vreaubilet.ro si in retelele Eventim si Vreau Bilet (Unirea Shopping Center et. 2, Strada Moise Nicoara nr. 18 si la Sala palatului). Preturile sunt urmatoarele:

VIP: 160 lei

Categoria I: 130 lei

Categoria II: 100 lei

Categoria III: 70 lei

Categoria IV: 50 lei

Vezi si Hotelurile din Bucuresti

VN:F [1.9.22_1171]
Voteaza si tu!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Post to Twitter

Categorie: Articole, Muzeu


+ 5 = ten

HOTELURI IN ROMANIA

Loading...

Logo-ul Muzeului National al Taranului Roman

Mergeti spre cultura

Mai multe obiective culturale si muzee din Bucuresti au zile ...

The_mission_1st_of_march_2014

The Mission 1st

Sasha, 2manydjs, Art Department si Ali Nasser sunt invitatii The ...

Femina Star 2013

Femina Star - Comuni

Mai sunt cateva zile pentru inscrierea la Festivalul “Femina Star” ...

Tudor-Gheorghe-Pelerini-din-tara-nimanui

Tudor Gheorghe – P

Tudor Gheorghe revine pe scena Salii Palatului cu spectacolul “Pelerini ...

Rock in Parc 2013

Rock in Parc - Inscr

A mai ramas putin timp pana la incheierea inscrierilor la ...

Site-uri partenere

  • Hoteluri Timisoara
  • Tourneo - rezervari hoteliere NONSTOP
  • Logo brasovhoteluri.ro
Get Adobe Flash player