Bucuresti

Bucuresti Blog. Restaurante, muzee, teatru, cinema, cluburi, concerte, targuri, petreceri, expozitii.

Fericitul “beneficiar” al titlului de Cavaler Knight Bachelor acordat de regina Marii Britanii este domnul George Iacobescu, presedinte si director executiv al grupului Canary Wharf.

George Iacobescu, cetatean roman, “a primit titlul de Cavaler Knight Bachelor pentru aportul sau in slujba activitatilor caritabile, comunitatii si industriei serviciilor financiare, devenind astfel primul roman distins de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii cu un astfel de titlu, care da dreptul la folosirea apelativului “Sir” inaintea prenumelui“, precizeaza ambasada Romaniei la Londra, intr-un comunicat oficial.

Sir George Iacobescu - Cavaler al Marii BritaniiGeorge Iacobescu s-a nascut in 1945 la Bucuresti si a emigrat in Canada in 1975. In 1983, odata cu inceperea lucrarilor de constructe a centrului “World Financial Center”, s-a stabilit la New York, devenind si vicepresedintele executiv al companiei care s-a ocupat de finalizarea acestui proiect.”In anul 1987, a fost initiat, ca urmare a deciziei premierului Margarteh Thatcher, un proiect de reconversie si reabilitare a fostei zone a docurilor londoneze, proiect denumit «Canary Wharf» si care a fost incredintat firmei pentru care lucra George Iacobescu. El s-a mutat la Londra, devenind vicepresedinte executiv responsabil cu realizarea bugetelor, cu proiectarea si construirea a jumatate din viitorul centru financiar Canary Wharf‘”, se mai precizeaza in comunicatul ambasadei.

In 1994, a fost promovat ca membru in Consiliul de Administratie al Canary Wharf Holdings Limited ca director executiv, devenind vicepresedinte executiv in 1996 si presedinte executiv in martie 1997.”Canary Wharf este considerat ca fiind cel de-al doilea centru financiar din capitala Marii Britanii, după centrul financiar istoric «City» care s-a dezvoltat de-a lungul a 500 de ani. Ca volum al tranzactiilor financiare, Canary Wharf a ajuns sa detina o treime din cel derulat in City, depasind insa volumul de tranzactii derulate in Frankfurt“, potrivit ambasadei romane la Londra.In iunie 2003, George Iacobescu a fost decorat cu titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic, iar in 2007 a fost numit custode al British Museum.

Sursa: aici.

VN:F [1.9.22_1171]
Voteaza si tu!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Post to Twitter

Categorie: Articole


5 − = four

HOTELURI IN ROMANIA

Loading...

Logo-ul Muzeului National al Taranului Roman

Mergeti spre cultura

Mai multe obiective culturale si muzee din Bucuresti au zile ...

The_mission_1st_of_march_2014

The Mission 1st

Sasha, 2manydjs, Art Department si Ali Nasser sunt invitatii The ...

Femina Star 2013

Femina Star - Comuni

Mai sunt cateva zile pentru inscrierea la Festivalul “Femina Star” ...

Tudor-Gheorghe-Pelerini-din-tara-nimanui

Tudor Gheorghe – P

Tudor Gheorghe revine pe scena Salii Palatului cu spectacolul “Pelerini ...

Rock in Parc 2013

Rock in Parc - Inscr

A mai ramas putin timp pana la incheierea inscrierilor la ...

Site-uri partenere

  • Hoteluri Timisoara
  • Tourneo - rezervari hoteliere NONSTOP
  • Logo brasovhoteluri.ro
Get Adobe Flash player