Bucuresti

Bucuresti Blog. Restaurante, muzee, teatru, cinema, cluburi, concerte, targuri, petreceri, expozitii.

Romania, destinatia perfecta pentru Halloween

Cotidianul irlandez, The Irish Times, scrie despre Romania ca ar fi destinatia perfecta pentru Halloween, fiind “patria aventurilor stranii cu vrajitoare din Valahia si vampiri din Transilvania“.

Articolul scris de Sean Hillen si numit “There will be blood. .. and vampires” (“Va fi sange … si vampiri“) incepe cu experienta sa legata de Romania care a inceput in 1995, cand a fost trimis sa scrie despre primul Congres Mondial al lui Dracula. Pana la urma, a ajuns sa scrie o carte, inspirata de Romania – “Digging for Dracula“. Jurnalistul isi aduce aminte aminteste replica unui fost ministru roman al turismului (probabil Dan Matei Agathon): “Daca vor sa vada maini de morti care ies din cosciuge, o sa le dam asta“.

Dupa ce autorul le prezinta potentialilor turisti irlandezi modalitatile de a ajunge in Romania, acesta ii anunta ca prima lor oprire va fi Bucurestiul, “capitala cunoscuta, in anii ’20- ’30, ca fiind «Micul Paris». “Chiar daca nu este unul dintre cele mai frumoase orase, Bucurestiul ofera insa atractii turistice, de la opera la concerte de jazz“, mai scrie acesta. Printre locurile de atractie se numara, astfel, proaspat renovatul Muzeu Antipa, Muzeul National de Arta al Romaniei sau ruinele Bucurestiului vechi, intemeiat de Vlad Tepes.

Puterea hipnotizanta a lui Dracula nu a fost trecuta cu vederea si vizitatorii pot manca intr-un beci, printre lumanari aprinse si «capete taiate» la Contele Dracula. Clubul este departe de a fi unul cu bucatarie fina, dar are nume interesante pentru meniuri: «Van Helsing» sau «Puiul Haiduc»“, spune jurnalistul.

El continua, spunand ca o alta destinatie interesanta, in apropierea Bucurestiului, este la Snagov. “Prima mea calatorie acolo a fost in 1990, la putin timp dupa caderea comunismului. Atunci, o mana de lei l-au convins pe un localnic sa ma duca, impreuna cu un prieten, prin apele murdare, pline cu alge, la o manastire de pe celalalt mal. Acum sunt o gramada de vase care traverseaza lacul. Probabil ca romantismul insulei a disparut, dar misterul totusi ramane“. Autorul articolului mai adauga ca Snagovul era unul dintre locurile preferate ale lui Vlad Tepes. Cei care pazesc insula sunt un calugar si o calugarita si nu exista localuri in care turistii pot sa manance, astfel vizitatorii ar trebui sa vina cu pachet de acasa ori sa spere ca pot culege fructe din pomi.

Totodata, jurnalistul spune ca drumul principal spre inima Transilvaniei este Valea Prahovei, care trece printr-unul dintre cele mai turistice orase romanesti, Brasov. Printre atractiile istorice ale Brasovului se numara Biserica Neagra, iar printre cele gastronomice – ciorba de burta, micii sau mamaliga, toate asezonate cu palinca. Drumul continua spre Castelul Bran si, apoi, la Cetatea Poienari. Autorul aminteste ca prin imprejurimile de la Bran turistii trebuie sa stie ca pot gasi branza de calitate, dar si locurile unde au filmat celebritati precum Nicole Kidman, Jude Law  si Renee Zellweger pentru filmul premiat cu Oscar “Cold Mountain”.

De asemenea, autorul noteaza ca un sat frumos este Arefu, unde turistilor li se poate oferi adevarata experienta traditionala. Sighisoara este, de asemenea, un punct de atractie, deoarece este locul nasterii lui Vlad Tepes. “Pana si Printul Charles a fost intr-atat de vrajit de aceasta zona, incat are domenii aici“, scrie autorul, amintind de Festivalul de Arta Medievala, care are loc vara la Sighisoara.

Traseul turistic propus de jurnalistul de la The Irish Times se incheie la Bistrita. Acesta recomanda, la sfarsitul articolului ilustrat cu imagini din Brasov si Sighisoara, si cateva hoteluri in care turistii s-ar putea caza pe perioada vizitei lor in Romania.

Dupa ce ieri am prezentat “Circuitul dictatorului” propus de Al Jazeera, iata astazi mai apare un circuit interesant pentru turisti straini veniti in Romania. Suntem din ce in ce mai atractivi pentru straini din punct de vedere turistic?

Sursa: aici.

Post to Twitter

Categorie: Articole


3 × = fifteen

HOTELURI IN ROMANIA

Loading...

Logo-ul Muzeului National al Taranului Roman

Mergeti spre cultura

Mai multe obiective culturale si muzee din Bucuresti au zile ...

The_mission_1st_of_march_2014

The Mission 1st

Sasha, 2manydjs, Art Department si Ali Nasser sunt invitatii The ...

Femina Star 2013

Femina Star - Comuni

Mai sunt cateva zile pentru inscrierea la Festivalul “Femina Star” ...

Tudor-Gheorghe-Pelerini-din-tara-nimanui

Tudor Gheorghe – P

Tudor Gheorghe revine pe scena Salii Palatului cu spectacolul “Pelerini ...

Rock in Parc 2013

Rock in Parc - Inscr

A mai ramas putin timp pana la incheierea inscrierilor la ...

Site-uri partenere

  • Hoteluri Timisoara
  • Tourneo - rezervari hoteliere NONSTOP
  • Logo brasovhoteluri.ro
Get Adobe Flash player