Bucuresti

Bucuresti Blog. Restaurante, muzee, teatru, cinema, cluburi, concerte, targuri, petreceri, expozitii.

Romania este CAMPIOANA MONDIALA la spada

Ana Brinza, Anca Maroiu, Loredana Dinu si Simona Alexandru au cucerit ieri, din nou, titlul de campioane mondiale, dupa ce au invins in finala China la tusa de aur, 27-26

Ana, Loredana, Simona si Anca, ele sint campioanele mondiale din trecut, campioanele mondiale din prezent si, in viitor, poate cele olimpice. Cele patru si-au aparat ieri titlul cucerit in 2010. L-au recistigat intr-o zi in care spadele lor nu au avut odihna. O zi in care au trait la limita. insa ultima impresie conteaza intotdeauna. Simona tipa a victorie si stringe pumnii, Ana sare, desi are mina intr-o fasa, urme lasate de o poloneza, dar si de ambitia ei din meciul cu China. Anca si Loredana stiu ca medalia e a lor. Se urca toate pe plansa, alaturi de antrenorul Dan Podeanu, pe a carui inima sint brazdate toate tusele din finala mondiala, incing o hora de imbratisari.

Romania campioana mondiala la spada, Catania 2011Sint campioane, europene si mondiale in 2011. Le lipseste titlul olimpic pe care au ocazia sa-l cistige la Londra, acolo unde si-au asigurat prezenta. Tot ele sint singurele romance care au reusit in an preolimpic sa aduca un titlu mondial. La capatul unei finale in care tensiunea nu putea fi taiata nici macar cu spada.

Tusa de aur

Simona Alexandru a fost cea care a deschis balul final mondial, cu vicecampiona lumii, Sun Yujie. Cind au iesit de pe plansa, Romania conducea cu 5-4, Anca, inca bintuita de infringerea din ultimele secunde de la individual, a pierdut runda cu 0-2. Ana, chinuita de durerile de la mina stinga, a pierdut si ea cu 1-4.

Revenirea lor avea sa fie una de spus nepotilor. Simona i-a dat 4-0 lui Anqi Xu, Loredana a invins-o pe campioana mondiala Na Li cu 4-3, Ana i-a dat si ea 4 tuse lui Xu, care a punctat doar o data. Apoi, Dinu a fost din nou scut, incheind runda cu 0-0 cu Sun. Ultima runda avea sa apartina Simonei Alexandru. Secundele potrivnice de la individual pareau sa se repete. Ea a condus cu 23-21, cind mai erau 92 de secunde. Na Li a venit din urma, a egalat la 23 si chiar a condus cu 26-25, cu 35 de secunde inainte de final. N-au trecut multe momente si scorul a devenit 26-26. si intr-adevar, ultima tusa a fost una de aur.

Un aur care a revenit Romaniei, un aur pentru care toate fetele au uitat de dureri. A fost o zi de aur, una care a inceput la 11:30 cu confruntarea din optimi cu Marea Britanie, pe care fetele au cistigat-o cu 45-23. A urmat la 14:00 intilnirea din “sferturi”, cu Polonia, 37-33. Trei ore mai tirziu se luptau pentru un loc in finala, cu Germania, de care treceau tot la tusa de aur. Ana spunea inainte de plecarea spre Catania: “Nu sintem prietene, dar cind trebuie sintem o echipa“: si ce echipa!

Parcursul fetelor la CM
Optimi de finala: Romania-Marea Britanie 45-23
Sferturi de finala: Romania-Polonia 37-33
Semifinale: Romania-Germania 24-23
Finala: Romania-China 27-26
Simona Alexandra-Sun Yujie 5-4(5-4)
Anca Maroiu- Na Li 0-2 (5-6)
Loredana Dinu-Xiaojuan Luo 2-3(7-9)
Ana Brinza-Sun Yujie 1-4 (8-13)
Simona Alexandru-Anqi Xu 4-0 (12-13)
Loredana Dinu-Na Li 4-3 (16-16)
Ana Brinza-Anqi Xu 4-1 (20-17)
Loredana Dinu-Sun Yujie 0-0 (20-17)
Simona Alexandru-Na Li 7-9 (27-26)

Sursa: aici

VN:F [1.9.22_1171]
Voteaza si tu!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Post to Twitter

Categorie: Articole, Sport


six × = 18

HOTELURI IN ROMANIA

Loading...

Logo-ul Muzeului National al Taranului Roman

Mergeti spre cultura

Mai multe obiective culturale si muzee din Bucuresti au zile ...

The_mission_1st_of_march_2014

The Mission 1st

Sasha, 2manydjs, Art Department si Ali Nasser sunt invitatii The ...

Femina Star 2013

Femina Star - Comuni

Mai sunt cateva zile pentru inscrierea la Festivalul “Femina Star” ...

Tudor-Gheorghe-Pelerini-din-tara-nimanui

Tudor Gheorghe – P

Tudor Gheorghe revine pe scena Salii Palatului cu spectacolul “Pelerini ...

Rock in Parc 2013

Rock in Parc - Inscr

A mai ramas putin timp pana la incheierea inscrierilor la ...

Site-uri partenere

  • Hoteluri Timisoara
  • Tourneo - rezervari hoteliere NONSTOP
  • Logo brasovhoteluri.ro
Get Adobe Flash player