Bucuresti

Bucuresti Blog. Restaurante, muzee, teatru, cinema, cluburi, concerte, targuri, petreceri, expozitii.

Sala Palatului – Bucuresti

Sala Palatului este situata in Piata Revolutiei, construita in continuarea fostului Palat Regal (astazi Muzeul de Arta al Romaniei).

Sala Palatului a fost de-a lungul anilor amfitrionul multor evenimente de anvergura: congrese, mari concerte, festivaluri artistice, spectacole de variate genuri, proiectii de film, expozitii nationale si internationale.

Sala Mare

Sala Mare gazduieste cele mai multe si mai mari evenimente, are o capacitate de 4060 locuri si este construita in forma de amfiteatru, cu o diferenta maxima de nivel de 12 metri. Dispune de instalatii profesionale de amplificare a sunetului, echipamente performante de iluminat, proiectie cinematografica:35-70 mm. Scena are o deschidere totala de 20 de metri, o lungime de 15 metri.

Sala Mare dispune totodata de facilitati tehnice pentru traducere simultana in 6 limbi straine.

Sala Luterana

Sala Luterana reprezinta nucleul activitatilor expozitionale organizate in incinta complexului Sala Palatului; construita in imediata proximitate a portilor principale de acces, are forma rectangulara; eleganta salii este conferita atat de colonadele si pardoseala din marmura rosie, cat si de sistemul de iluminat bazat pe masive candelabre. Permite legaturi cu celelalte doua sali situate la parter si cu Foaier-ul amplasat la etajul I; accesul spre Sala Coloanelor, situata la al II-lea nivel se poate face atat pe scarile monumentale cat si cu ascensorul.

Suprafata : cca 768 m2;
Dimensiuni aprox. : 32 x 24 m.

Garderoba

Aceasta sala rectangulara, situata in inima complexului captiveaza prin cele doua borduri de colonade din marmura rosie, amplasata pe toata lungimea ei, in stanga si in dreapta culoarelor de acces.

Sala dispune de principalele garderobe, folosite cu prilejul evenimentelor culturale organizate in Sala Mare, spatii speciale pentru bufet, puncte sanitare.

Accesul spre Sala Luterana se face imediat si comod prin trei porti deschise. In celalalt capat, simetric, accesul in Sala Maura se face tot prin trei porti si prin holul galeriei.

Suprafata : cca 482 m2;
Dimensiuni aprox. : 28 x 17.2 m.

Sala Coloanelor

Amplasata la nivelul al II-lea al Salii Palatului, Sala Coloanelor permite accesul in Sala Mare, pe la acest etaj, prin doua porti masive situate lateral in stanga si in dreapta bufetului principal.

Accesul se face printr-o prima bordura de coloane din marmura. Zona centrala a Salii Coloanelor este destinata organizarii conferintelor nationale si internationale la care numarul participantilor este de maximum 450 de persoane.

Dispune de grupuri sanitare, posturi telefonice cu cartela iar accesul se face atat prin scarile monumentale laterale dar si cu ascensorul. De asemenea este utilizata ca spatiu expozitional sau loc pentru organizarea de receptii si cocktail-uri.

Suprafata : cca 563 m2;
Dimensiuni aprox.: 35.2 x 16 m + 2 anexe a 84 m2 fiecare in continuarea Salii Coloanelor, la cele doua extremitati.

Foaier

Situat la primul nivel al Complexului Expozitional al Salii Palatului, Foaier-ul este folosit ca spatiu expozitional, ca loc de intalnire al oamenilor de afaceri prezenti cu prilejul unor simpozioane organizate in salile limitrofe: Sala Alpha si Sala Beta, dar si ca foaier cu ocazia spectacolelor sau congreselor ce sunt gazduite aici.

Cadrul elegant este conferit de Aleea Colonadelor, un ansamblu de coloane din marmura rosie dispuse in jurul unui larg balcon central, dar si de pardoseala din marmura alba si scarile monumentale laterale ce fac legatura cu parterul si etajul al II-lea.

Cu prilejul congreselor, conferintelor internationale si evenimentelor culturale, Foier-ul este folosit impreuna cu Salonul Intim (un spatiu destinat in mod special delegatiilor oficiale). Tot prin Foaier se face si accesul in Loja Oficiala a Salii Mari.

Suprafata : cca 560 m2;
Dimensiuni aprox. : 36 x 20 m;
Are un gol de 20 x 8 m=160 m2.

Sala Palatului - Foaier

Salile Alpha si Beta

Sala Alpha si Sala Beta sunt situate la nivelul I al complexului Sala Palatului.

Dispuse simetric fata de axa Salii Mari, la nivelul foaierului, dispun de 50-100 locuri, in functie de dotarea specifica activitatii. Dotate tehnic corespunzator solicitarilor clientului, reprezinta un cadru elegant pentru organizarea unor simpozioane, mese rotunde, intalniri de afaceri.

Suprafata : cca 118 m2;
Dimensiuni aprox. : 16 x 7.4 m.

Salonul Oficial

Amplasat intre Salile Alpha si Beta, la primul nivel al Salii Palatului, Salonul Oficial este destinat primirii delegatiilor oficiale sosite cu prilejul congreselor, conferintelor, expozitiilor specializate si evenimentelor culturale.

Dispune de grup sanitar propriu si mini-bucatarie destinata serviciilor de catering.
Totodata permite accesul direct in Loja Oficiala a Salii Mari.

Sala Maura

Sala Maura, situata la parterul complexului Sala Palatului, este construita in forma de patrat, sprjinita de patru coloane din marmura rosie.

Pemite accesul usor atat in Sala Garderobei prin holul galeriei, cat si in exteriorul complexului prin cele trei parti din corpul C.Sala Palatului - Sala Maura

Parter:  Suprafata: cca 143 m2; Dimensiuni aprox.: 13 x 11 m;
Etaj I: Suprafata: cca 102 m2; Dimensiuni aprox.: 13.9 x 7.4 m;
Etaj II : Suprafata: cca 95 m2; Dimensiuni aprox.: 13 x 7.4 m.

VN:F [1.9.22_1171]
Voteaza si tu!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Post to Twitter

Categorie: Articole

Un raspuns so far.

  1. […] Bolton concerteaza pentru a 5-a oara in Romania si pentru a 3-a oara pe scena de la Sala Palatului din Bucuresti in data de 16 Mai 2013 incepand cu ora […]9 × = fifty four

HOTELURI IN ROMANIA

Loading...

Logo-ul Muzeului National al Taranului Roman

Mergeti spre cultura

Mai multe obiective culturale si muzee din Bucuresti au zile ...

The_mission_1st_of_march_2014

The Mission 1st

Sasha, 2manydjs, Art Department si Ali Nasser sunt invitatii The ...

Femina Star 2013

Femina Star - Comuni

Mai sunt cateva zile pentru inscrierea la Festivalul “Femina Star” ...

Tudor-Gheorghe-Pelerini-din-tara-nimanui

Tudor Gheorghe – P

Tudor Gheorghe revine pe scena Salii Palatului cu spectacolul “Pelerini ...

Rock in Parc 2013

Rock in Parc - Inscr

A mai ramas putin timp pana la incheierea inscrierilor la ...

Site-uri partenere

  • Hoteluri Timisoara
  • Tourneo - rezervari hoteliere NONSTOP
  • Logo brasovhoteluri.ro
Get Adobe Flash player