Bucuresti

Bucuresti Blog. Restaurante, muzee, teatru, cinema, cluburi, concerte, targuri, petreceri, expozitii.

Festivalul Filmului Francez, ajuns la cea de-a 15-a editie, va avea loc intre 21 si 28 octombrie la Bucuresti, capete de afis fiind filmele “My Little Princess”, al Evei Ionesco, si “Impardonnables”, de André Téchiné, cu Carole Bouquet, ce revine cu aceasta ocazie in Capitala.

Editia din acest an include 22 de lungmetraje, 9 avanpremiere si 6 dintre filmele prezentate la Festivalul de la Cannes – “cele mai importante productii cinematografice franceze de anul acesta“, potrivit unui comunicat al organizatorilor, Institutul Francez de la Bucuresti.

Deschiderea festivalului va avea loc pe 21 octombrie, de la ora 19.30, la Cinema Studio, cu filmul “Impardonnables“, in prezenta actritei Carole Bouquet, care a mai fost la Bucuresti in februarie anul acesta, pentru a sustine o lectura din “Scrisori catre Genica“, de Antonin Artaud, la Teatrul Odeon.

In seara urmatoare, de la ora 20.00, va fi proiectat filmul Evei Ionesco – “My Little Princess” – ce spune povestea realizatoarei, fiica fotografei franco-romane Irina Ionesco, care de la 5 ani a pozat pentru aceasta, ajungand muza mediului artistic parizian si, la 11 ani, cel mai tanar model care a aparut intr-un pictorial nud in Playboy. Rolul mamei, Hanah Giurgiu, este interpretat de Isabelle Hupert, iar al fiicei – Violetta Giurgiu – de Anamaria Vartolomei.

Invitatul de onoare al festivalului, Patrice Leconte, caruia ii este dedicata o retrospectiva, va fi prezent la proiectia celui mai recent film al sau – “Voir la mer” -, pe 23 octombrie, de la ora 20.00, si raspunde intrebarilor publicului dupa proiectia filmului “Ridicule“, pe 24 octombrie, de la ora 16.00.

Anul acesta, festivalul are sapte sectiuni : Avanpremiere (9 filme din 2010 si 2011 la prima vizionare in Romania), Filme si Putere (4 productii recente pe teme politice de actualitate), Retrospectiva Patrice Leconte (de la “Les Bronzés” pana la cel mai recent film al popularului regizor francez), Découverte (3 filme noi ale unor tinere talente), Animatie (“Le chat du rabbin“), Documentar (“Nous, Princesse de Clèves“) si Scurtmetraje (o colectie de 5 scurtmetraje inedite).

Pe toata durata festivalului, prima proiectie va avea loc de la ora 11.00 si ultima, de la ora 22.00, la Cinema Studio din Bucuresti.

Detaliile despre accesul la proiectii vor fi comunicate ulterior de organizatori.

Festivalul continua la Timisoara (Cinema Timis, 29 – 30 octombrie), Cluj-Napoca (Cinema Victoria, 3 – 5 noiembrie) si Sibiu (Cinema Atrium, Habitus, 4 – 6 noiembrie).

Sursa: aici.

VN:R_U [1.9.22_1171]
Voteaza si tu!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Post to Twitter

Categorie: Muzica


nine − = 6

HOTELURI IN ROMANIA

Loading...

Logo-ul Muzeului National al Taranului Roman

Mergeti spre cultura

Mai multe obiective culturale si muzee din Bucuresti au zile ...

The_mission_1st_of_march_2014

The Mission 1st

Sasha, 2manydjs, Art Department si Ali Nasser sunt invitatii The ...

Femina Star 2013

Femina Star - Comuni

Mai sunt cateva zile pentru inscrierea la Festivalul “Femina Star” ...

Tudor-Gheorghe-Pelerini-din-tara-nimanui

Tudor Gheorghe – P

Tudor Gheorghe revine pe scena Salii Palatului cu spectacolul “Pelerini ...

Rock in Parc 2013

Rock in Parc - Inscr

A mai ramas putin timp pana la incheierea inscrierilor la ...

Site-uri partenere

  • Hoteluri Timisoara
  • Tourneo - rezervari hoteliere NONSTOP
  • Logo brasovhoteluri.ro
Get Adobe Flash player