Bucuresti

Bucuresti Blog. Restaurante, muzee, teatru, cinema, cluburi, concerte, targuri, petreceri, expozitii.

Se intampla in Bucuresti: Romanian Papergril

DISTRIBUTIE GRATUITA A ARTEI IN STRADA

Ce este papergirl?

girl1234Papergirl este un proiect de artă în cadrul căruia, în stilul băietilor care distribuie ziare în SUA, lucrări de artă sunt rulate si distribuite de pe bicicletă pe stradă, în mod aleator, trecătorilor.

Oricine poate să participe!

Proiectul a fost initiat în Berlin de Aisha Ronninger în anul 2006. De atunci, proiectul s-a extins în Albany- NY, Cape Town, San Francisco si Northampton. Anul acesta, Bucurestiul intră în joc. Ideea proiectului este aceea de a aduce arta către public într-un alt fel decât normal; să surprindem oamenii si să îi aducem în contact cu arta în viata de zi cu zi. Papergirl este distribuit asemeni unui ziar dar nu este editat si printat ca un ziar. „Ziarul” pe care îl distribuim constă în lucrări de artă rulate împreună. Banii nu sunt o problemă pentru că nu vor fi implicati în proiect. Adică, toate lucrările trimise vor fi incluse în role si dăruite oamenilor pe stradă în ziua distributiei. Pentru aceasta, artistii vor trimite lucrările în forma lor finală si nu le vor mai primii înapoi.

Cum se desfăsoară proiectul?

Proiectul se desfăsoară anual si are 3 etape:

  • Strângerea lucrărilor

afish_final_webContributiile artistilor sunt trimise prin postă sau sunt aduse personal si sunt mai apoi incluse în rolele cu lucrări. Nu există limitări în ceea ce priveste formatul, subiectul sau cantitatea lucrărilor trimise, prin urmare, rolele vor contine lucrări originale, printuri si fotografii deopotrivă. Fiecare rolă va avea 10 lucrări diferite, adică fiecare rolă va oferi o combinatie unică de lucrări de artă. Reproducerea lor nu va constitui ocupatia noastră, prin urmare, lucrările vor fi trimise în formă lor finală.

  • Expozitia

Înainte ca rolele de artă să fie distribuite, toate lucrările strânse pot fi văzute într-o expozitie ce durează două săptămâni, în august. Lucrările pot fi privite, răsfoite dar nu si cumpărate! Toate lucrările strânse vor fi distribuite în stradă la finalul expozitiei.

  • Distributia

Cu totii, „papergirls” si „paperboys” se întâlnesc într-o zi cu soare, pentru a distribui rolele cu lucrări de artă prin oras. Toată lumea este invitată la acest eveniment, indiferent dacă a contribuit sau nu cu vre-o lucrare de artă, fie că este un prieten sau un coleg sau pur si simplu o cunostintă venită în vizită! Acest eveniment este punctul culminant al proiectului prin faptul că aduce împreună oameni care au lucrat la proiect, oameni care au trimis o lucrare gata-făcută, prieteni, colegi. Toti cei care participă se vor plimba prin oras cu bicicletele, aruncând trecătorilor câte o rolă cu lucrări de artă, în mod aleator. Împărtind rolele de pe bicicletă ne asigurăm de lipsă stereotipurilor în alegerea destinatarilor.
Cuvintele de ordine sunt spontaneitate, adrenalină, distractie!

Cum poti participa?

Dacă desenezi, pictezi, faci colaje, fotografii sau altă formă de artă vizuală ce foloseste că suport hârtia sau orice altceva ce îti permite să îl rulezi, trimite-ne lucarea ta până la 1 iulie fie prin postă, fie adu-o personal la adresa de distributie.

Înscrie-te în proiect pe papergirl.ro@gmail.com

Pentru mai multe informatii, intră aici.

VN:F [1.9.22_1171]
Voteaza si tu!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Post to Twitter

Categorie: Articole


× 8 = forty

HOTELURI IN ROMANIA

Loading...

Logo-ul Muzeului National al Taranului Roman

Mergeti spre cultura

Mai multe obiective culturale si muzee din Bucuresti au zile ...

The_mission_1st_of_march_2014

The Mission 1st

Sasha, 2manydjs, Art Department si Ali Nasser sunt invitatii The ...

Femina Star 2013

Femina Star - Comuni

Mai sunt cateva zile pentru inscrierea la Festivalul “Femina Star” ...

Tudor-Gheorghe-Pelerini-din-tara-nimanui

Tudor Gheorghe – P

Tudor Gheorghe revine pe scena Salii Palatului cu spectacolul “Pelerini ...

Rock in Parc 2013

Rock in Parc - Inscr

A mai ramas putin timp pana la incheierea inscrierilor la ...

Site-uri partenere

  • Hoteluri Timisoara
  • Tourneo - rezervari hoteliere NONSTOP
  • Logo brasovhoteluri.ro
Get Adobe Flash player