Bucuresti

Bucuresti Blog. Restaurante, muzee, teatru, cinema, cluburi, concerte, targuri, petreceri, expozitii.

TOP 10 muzee ciudate ale lumii

1. Bata Shoe Museum, Toronto, Canada

Fani ai pantofilor, bucurati-va! Bata Shoe Museum gazduieste o colectie de peste 10.000 de perechi de incaltari din peste 4500 de ani de istorie.Veti vedea aici “aladeros” peruani din secolul 15 si saboti care striveau castane in secolul 19 in Franta. De la sandale din Egiptul pana la pantofi ai celebritatilor din secolul 20, aceasta vasta colectie va incanta atat pe fanii modei cat si pe impatitmitii de istorie deopotriva.

2. Muzeul Canalizarii – Paris, Franta

Bineinteles ca turistii se inghesuie la Louvre si la Turnul Eiffel, dar sunt si alte atractii mai putin conventionale in Paris: Muzeul Canalizarii din Paris.

Deschise prima data pentru public in 1867, canalizarile de sub Paris arata vizitatorilor mecanismele si istoria interioara a sistemului de canalizare al capitalei franceze.

3. Muzeul Vrajitoriei – Cornwall, Marea Britanie

Oricine este catusi de putin curios in ceea ce priveste vrajitoria sau vrajitoarele trebuie sa ajunga sa viziteze Museum of Witchcraft din Cornwall.

Deschis in 1951 de catre Cecil Williamson, muzeul expune cea mai mare colectie de obiecte legate de vrajitorie din lume. Vizitatorii pot afla despre practica si istoria vrajitoriei si magiei, si sa vada artefacte, cum ar fi altarul unei vrăjitoare si sabia unui magician. Muzeul gazduieste, de asemenea, o biblioteca de peste 3000 de carti.

4. Muzeul Masinilor de Tuns Iarba Britanice – Merseyside, Marea Britanie

Cele mai rapide masini de tuns iarba, masinile de tuns iarba ale bogatilor si celebritatilor, precum si unele dintre cele mai scumpe masini de tuns iarba din lume: acestea toate pot fi vazute la British Lawnmower Museum. Cu peste 250 de masini de tuns iarba, acest muzeu este un tribut adus masinii de gradina inventate de Edwin Beard Budding in anul 1830.

5. Muzeul Capacelor de Toaleta – Alamo Heights, Texas, S.U.A.

Barney Smith, un instalator iesit la pensie, a creat arta din colace de toaleta peste 30 de ani. Mai mult de 1000 de exponate frumos decorate stau in Toilet Seat Museum (garajul lui Barney din Alamo Heights, Texas. Cum Barney este singura persoana “angajata” a muzeului, vizitatorii ar trebui sa sune intai pentru ca gazda sa isi deschida usile. :)

6. Instant Ramen Museum – Osaka, Japonia

Dedicat supei ramen si creatorului acesteia Momofuko Ando, muzeul expune multe tipuri de ramen create de-a lungul timpului si reproduce o coliba traditionala unde au fost produsi pentru prima data taiteii din care se fac celebra supa. Muzeul are propria bucatarie unde vizitatorii pot face pe loc taitei proaspeti si o mica fabrica unde vizitatorii pot crea propriul lor ramen.

7. Muzeul Solnitelor de Sare si Piper – Gatlinburg, Tennessee, S.U.A.

Salt & Pepper Shaker Museum din Gatlinburg, gazduieste o colectie de peste 20000 de seturi de solnite (presaratori) de sare si piper din toata lumea, unele datand tocmai in anii 1500. Andrea, un arhelolog, fascinata fiind de istoria presaratorilor de sare si piper a lansat un muzeu. De asemenea, muzeul are expusa cea mai mare colectie de rasnite de piper din lume.

8. Muzeul Creioanelor Cumberland – Keswick, Marea Britanie

Conform legendei, prin anii 15000, o furtuna uriasa a dezradacinat copacii din zona Cumberland si asa grafitul a fost descoperit. Ciobanii isi marcau oile cu el si asa a inceput istoria creioanelor. Cumberland Pencil Museum poarta vizitatorii prin istoria creionului si a facerii acestuia. Muzeul gazduieste cel mai mare creion din lume: 7,9 metri si 446 de kilograme.

9. Muzeul SPAM – Austin, Minnesota, United States

In Austin, Minnesota, aproape 16000 m2 sunt dedicati marcii Spam. Spam Museum are un perete dedicat Spam, monitoare intercative, materiale video si o expozitie istorica a mercii Spam si a Hormel Foods Company. Vizitatorii pot invata cum se produce “misterioasa carne”.

10. Muzeul Pisicilor – Kuching, Malaezia

In Malaezia pisicile sunt aducatoare de noroc si cum Kuching se traduce “Orasul Pisica” este clar ca Muzeul Pisicilor este o atractie turistica aici. Iubitorii de feline pot admira peste 2000 de exponate, artefacte si statuete din toata lumea, de la piese mumificate din Egipt pana la jucarii Hello Kitty.

VN:F [1.9.22_1171]
Voteaza si tu!
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Post to Twitter

Categorie: Articole


seven × = 42

HOTELURI IN ROMANIA

Loading...

Logo-ul Muzeului National al Taranului Roman

Mergeti spre cultura

Mai multe obiective culturale si muzee din Bucuresti au zile ...

The_mission_1st_of_march_2014

The Mission 1st

Sasha, 2manydjs, Art Department si Ali Nasser sunt invitatii The ...

Femina Star 2013

Femina Star - Comuni

Mai sunt cateva zile pentru inscrierea la Festivalul “Femina Star” ...

Tudor-Gheorghe-Pelerini-din-tara-nimanui

Tudor Gheorghe – P

Tudor Gheorghe revine pe scena Salii Palatului cu spectacolul “Pelerini ...

Rock in Parc 2013

Rock in Parc - Inscr

A mai ramas putin timp pana la incheierea inscrierilor la ...

Site-uri partenere

  • Hoteluri Timisoara
  • Tourneo - rezervari hoteliere NONSTOP
  • Logo brasovhoteluri.ro
Get Adobe Flash player