Bucuresti

Bucuresti Blog. Restaurante, muzee, teatru, cinema, cluburi, concerte, targuri, petreceri, expozitii.

Va e dor de vacanta la mare&#63 Fiji e destinatia perfecta

Bula! (“Salut”). Cu aceasta formula, locuitorii din insulele Fiji isi saluta vizitatorii. Aici veti intalni cei mai prietenosi oameni de pe planeta. Nici nu-i de mirare: fiecare din cele 330 de insule (dintre care cca. 100 sunt locuite), cu plajele acoperite de nisip fin, mangaiate de valuri limpezi, sunt un adevarat vis al Marilor Sudului.

La sfarsitul perioadei secetoase e momentul ideal sa vizitati oricare dintre bijuteriile arhipelagului situat la 2100 km nord de Noua Zeelanda.

Harta insulelor Fiji

Ca perlele dintr-un colier

Cele 330 de insule, vulcanice in marea lor majoritate, se grupeaza in jurul insulelor principale Viti Levu si Vanua Levu. Fiecare coasta a acestor tinuturi este impodobita cu plaje fermecatoare. Printre cele mai frumoase se numara cea aflata pe Coral Coast (“Coasta de Coral”), din sudul insulei Viti Levu, cea din grupul de insule Mamanuca, situata la vest de Viti Levu (de exemplu cea de pe Insula Vomo) si plaja exclusivista din Insula Turtle Island, pe care s-a turnat filmul hollywoodian Laguna Albastra.Insula Navini - Arhipelagul Fiji

Gradini de orhidee

Gradina Uriasului Adormit (la nord de Nadi) este unul dintre paradisurile cu orhidee amenajate de actorul amercan Raymond Burr, unica in intreaga lume. Climatul tropical al Marilor Sudului contribuie la crearea unei vegetatii abundente, formata mai ales din palmieri si liane, creascuta intre plajele de nisip si cascadele pitoresti pe toata intinderea Insulei Taveuni.

Cantece si dansuri salbatice

Insula BeachcomberLocuitorii insulelor Fiji apartin celi mai prietenos popor de pe pamant. Multi dintre ei traiesc in deplina armonie cu traditiile mostenite de la stramosi. Celelbrul alergator cu focul se poate vedea la Beqa. Punctul culminant al oricarei aventuri palpitante pe insule este contituit de vizita unei locatii de dans “Meke”, aflata intr-un sat stravechi. Costumele in culori vii, cantecele impresionante, in ritmurile specifice Marii Sudului si dansurile salbatice fac din “Meke” unul dintre evenimentele pe care nu veti uita niciodata… Veti avea ce povesti prietenilor la intoarcerea acasa!

La drum cu … Trenul de Zahar

Serpuind pe langa satele pitoresti si plantatiile de trestie de zahar, Trenul de Zahar circula de la Viti Levu pana la Cuvu, de-a lungul Coastei de Coral de pe superba plaja Natadola. Se spune ca turistii care nu parcurg acest traseu, presarat cu imagini pitoresti nu au trait nimic interesant pe insulele Fiji…

SFAT

De ce este bine sa renuntati la ochelari de soare, palarie si pantaloni scurti, la vizitarea unui nou sat

Locuitorii Insulelor Fiji pun mare pret pe respectarea traditiilor locale. Nici turistii si vizitatorii nu au voie sa faca exceptie de la aceasta regula! Cu cat veti fi mai aproape de spiritul locuitorilor, prin adoptarea acestor obiceiuri, cu atat veti fi mai bine primit. Imbracamintea sumara nu este acceptata. Purtarea palariilor de soare si a pantalonilor scurti este considerata impolitete. Daca doriti sa vizitati un sat, pe neanuntate, trebuie sa cereti permisiunea de a-l vedea. Nu aveti voie sa intrati in case incaltati! Daca doriti sa innoptati intr-un sat, trebuie sa recmpensati gazda cu un dar care sa acopere costurile gazduirii. Doriti sa faceti fotografii sau sa filmati? Cereti permisiunea de a face acest lucru!

VN:F [1.9.22_1171]
Voteaza si tu!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Post to Twitter

Categorie: Turism


− one = 7

HOTELURI IN ROMANIA

Loading...

Logo-ul Muzeului National al Taranului Roman

Mergeti spre cultura

Mai multe obiective culturale si muzee din Bucuresti au zile ...

The_mission_1st_of_march_2014

The Mission 1st

Sasha, 2manydjs, Art Department si Ali Nasser sunt invitatii The ...

Femina Star 2013

Femina Star - Comuni

Mai sunt cateva zile pentru inscrierea la Festivalul “Femina Star” ...

Tudor-Gheorghe-Pelerini-din-tara-nimanui

Tudor Gheorghe – P

Tudor Gheorghe revine pe scena Salii Palatului cu spectacolul “Pelerini ...

Rock in Parc 2013

Rock in Parc - Inscr

A mai ramas putin timp pana la incheierea inscrierilor la ...

Site-uri partenere

  • Hoteluri Timisoara
  • Tourneo - rezervari hoteliere NONSTOP
  • Logo brasovhoteluri.ro
Get Adobe Flash player